Banner 980x90

"Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas" attīstībā šogad kopumā investēs līdz miljonam eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijaMazumtirdzniecības uzņēmumu alianses "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija" (LNTK), kas pazīstama arī ar nosaukumu "Aibe", investīciju projektu kopējais apjoms līdz gada beigām varētu sasniegt vienu miljonu eiro, norāda uzņēmumā.

Kā ziņo aģentūra LETA, alianses šogad realizējusi dažādus investīciju projektus vairāk nekā pusmiljona eiro apmērā, liekot stabilus pamatus LNTK nākotnes izaugsmei. Visi līdzekļi ieguldīti LNTK partneru konkurētspējas palielināšanā - jaunu tirdzniecības telpu iegādē, veikalu aprīkojuma uzlabošanā un esošo veikalu rekonstrukcijā.

Tāpat ir sāktas sarunas arī par atsevišķu veikalu un vietējo tirdzniecības tīklu iegādi.

Kā informē LNTK valdes loceklis Uldis Priekulis, pagājušais gads LNTK bijis īpaši veiksmīgs, jo, pateicoties jaunajam sadarbības modelim ar kooperācijas biedriem, gada laikā kooperācijai pievienojušies 112 jauni biedri ar vairāk nekā 170 veikaliem. Kooperācijas pozitīvas attīstības tendences vērojamas arī šajā gadā.

LNTK attīstības tempi skaidrojami ar individuālo sadarbības modeli katram tās partnerim, zemajām iepirkumu cenām un kooperācijas pārdomāto preču centrālo loģistiku, skaidro Priekulis. Atkarībā no veikalu apgrozījuma un preču realizācijas apjomiem katrs kooperācijas biedrs var pretendēt uz ievērojumu ikmēneša prēmiju. Tāpat tiek piedāvāta iespēja saņemt papildus apjoma atlaides, nodrošinot partneriem plašas variācijas iespējas pārdošanas cenu noteikšanā savos veikalos.

Priekulis stāsta, ka šogad sākta vērienīga projekta - 15 000 kvadrātmetru liela Baltijas loģistikas centra būvniecība, kas būs ar trīs temperatūras režīmiem - parastais, dzesētais un saldētais, nodrošinot partneriem vēl lielāku preču piegāžu neatkarību un konkurētspējīgākas iepirkumu cenas. Tiek turpināts darbs arī pie centrālās noliktavas attīstības Ķekavā. Loģistikas politika nodrošina iespēju partneriem pasūtīt preces pa vienībai, cigaretes pat pa vienai paciņai, tādejādi maksimāli atvieglojot veikala finanšu plūsmu. Turklāt LNTK piedāvā vismaz vienu reizi nedēļā garantētu preču piegādi uz jebkuru vietu Latvijas teritorijā.

"Mūsu noliktava partneriem sniedz lielas priekšrocības, jo tā negūst sev peļņu, bet tikai sedz uzturēšanas izmaksas. Tas samazina preču iepirkumu cenas, ļaujot partneriem palielināt piecenojumu un peļņu. Veicot preču pasūtījumus no centrālās noliktavas, partneri samazina savas darba spēka izmaksas, jo saņem plašu preču klāstu ar vienu piegādi, netērējot dārgās darba stundas vairāku nelielu piegāžu pieņemšanai. Savukārt piegādātāji novērtē to, ka, vedot preces uz centrālo noliktavu, tiek izslēgts finansu risks attiecībā uz preču apmaksu. Tāpat ne mazāk svarīgs ir mūsu piedāvātais izdevīgais finansējums uzņēmējdarbības attīstībai - veikalu vai ražošanas telpu iegādei, to renovācijai un iekārtu iegādei," atzīmē Priekulis.

Turpinot jauno attīstības stratēģiju, pagājušā gada otrajā pusē veikta "Latvijas tirgotāju kooperācijas "Aibe" nosaukuma maiņa uz "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija". Tas darīts, jo kooperācijā pievienojušies daudzi neatkarīgie tirgotāji, kuri saglabājuši savus zīmolus, tādejādi kooperācijā līdzās darbojas tirgotāji ar dažādiem zīmoliem. Tomēr arī turpmāk par vienojošo zīmolu mārketinga komunikācijā tiks izmantots pazīstamais zīmols "Aibe", paredzot neatkarīgajiem tirgotājiem izvēlēties, vai strādājot saglabāt savu nosaukumu, vai izmantot kādu no kooperācijas rīcībā esošajiem zīmoliem, norāda Priekulis.

Kooperācija papildus jau pieminētajām iespējām saviem biedriem piedāvā arī profesionālas biznesa konsultācijas veikalu tirdzniecību tehnoloģiju izveidei, praktisku palīdzību veikalu pārveidošanas procesā un izdevīgākus nosacījumus veikala aprīkojuma inventāra iegādei. Iestājoties un aizstāvot biedru intereses, LNTK iespējams saņemt jurista pakalpojumus. Vienlaikus tiek nodrošināta arī regulāra informācijas apmaiņa par aktualitātēm uzņēmējdarbības vidē.

Patlaban LNTK apvieno 326 partnerus, kuri Latvijā atvēruši vairāk nekā 640 veikalus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, LNTK pērn apgrozīja 20,08 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 19,05 miljoni eiro. Pērn uzņēmums nopelnīja 304 255 eiro, kas ir par 10% mazāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 340 465 eiro.

SIA "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācija", kas līdz 2015.gada 21.septembrim darbojās ar nosaukumu "Latvijas tirgotāju kooperācijas "Aibe", dibināta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 180 eiro. LNTK lielākā īpašniece ar 91,97% kapitāldaļu ir Lietuvas kompānija "Aljanses Aibe".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)