Banner 980x90

"Megogo": "Netflix" ienākšana Latvijas tirgū ir vairāk pozitīva nekā negatīva ziņa

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA

Globālā video straumēšanas pakalpojuma "Netflix" ienākšana Latvijas tirgū ir vairāk pozitīva nekā negatīva ziņa, aģentūrai LETA pauda tiešsaistes kinoteātra "Megogo" Baltijas reģiona vadītājs Andžejs Pjateckis.

Kā sacīja Pjateckis, "Netflix" mācīs visu tirgu, ka legālais maksas saturs - tas ir labi. "Vairāk cilvēku sāks maksāt par saturu, saņems pozitīvu pieredzi, lietojot maksas "video pēc pieprasījuma" jeb "video on demand" servisu. Attiecīgi kopumā ir jāaug visiem servisiem, jo cilvēki sāks pierast maksāt," teica Pjateckis, vienlaikus piebilstot, ka "Netflix" ir pieradis strādāt augsti attīstītās valstīs, kurās cilvēki ir pieraduši un var maksāt par saturu, kur ir zems pirātisma līmenis un ir saprotami spēles noteikumi.

"Mūsu tirgus, kā jūs zināt, ir nedaudz citādāks," atgādināja Pjateckis. "Ja "Netflix" nopietni gribēs startēt Latvijā, tad viņiem nāksies domāt par lokalizāciju, jo lielākā daļa no Latvijas iedzīvotājiem nezina angļu valodu un liela daļa saturu skatās krievu valodā. Tāpat viņu ekskluzīvais saturs īstenībā nav ekskluzīvs. Viss šis saturs ir pieejams pirātiskos resursos. Bezmaksas. Ar vairāku valodu izvēli."

Viņš arī pozitīvi raugās uz "Megogo" situāciju tirgū pēc "Netflix" atnākšanas. "Masveida informācija par "Netflix", manuprāt, strādā vairāk mūsu labā, jo pie tieša salīdzinājuma mūsu serviss daudziem lietotājiem izskatās lojālāks - lokalizēta saskarne, ir pieejams saturs krievu valodā, saturs ar latviešu valodas subtitriem, protams, ir arī saturs angļu valodā, kā arī pats satura daudzums mums ir lielāks un lētāks."

"Tāpat "Netflix" nav tiešsaistes TV pakalpojums, kurš ir pieejams mūsu resursā, viņiem nav bezmaksas satura priekš tiem cilvēkiem, kuri nav gatavi šodien vēl maksāt par saturu, bet grib lietot ērtu servisu," "Megogo" stiprās puses minēja Pjateckis. "Nemēdz būt tā, ka viens serviss pārņem visu tirgu. Vienmēr būs trīs līdz četri stipri spēlētāji tirgū. Tā tas notiek visā pasaulē."

Kā ziņots, video straumēšanas pakalpojuma "Netflix" pārstāvji nesen janvāra sākumā paziņoja, ka savus pakalpojumus sniegs vēl 130 valstīs, kļūstot par "globālu interneta TV tīklu", aptverot 190 pasaules valstis, tajā skaitā arī Latviju.

"Netflix" ir lielākais video straumēšanas pakalpojums pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)