Banner 980x90

"Neste Latvija" pērn par 17% kāpināja apgrozījumu; peļņas pieaugums - 26%

Foto: Facebook.com/ Neste Latvija
Foto: Facebook.com/ Neste Latvija
Automātisko degvielas uzpildes staciju tīkls SIA "Neste Latvija" pagājušajā gadā strādājis ar 407,315 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 17% pieaugums salīdzinājumā ar 350,003 eiro apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma peļņa palielinājusies par 26% - no 8,607 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 10,842 miljoniem eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, 2015.gada beigās sabiedrībai piederēja 61 automātiskā degvielas uzpildes stacija un četras dīzeļdegvielas uzpildes stacijas (DUS), savukārt šogad plānots atvērt vēl divas jaunas stacijas.

Tāpat norādīts, ka pērn klientu darījumu apjoms pieaudzis gan DUS, gan vairumtirdzniecībā. Pērn tika turpināts energoefektivitātes uzlabošanas projekts, stacijās ierīkojot LED apgaismojumu, kas ļāvis elektroenerģijas patēriņu samazināt par 56% salīdzinājumā ar projekta sākšanas laiku 2011.gadā. Pakāpeniska apgaismojuma modernizācija tiek veikta arī naftas produktu terminālī.

Šogad sabiedrība turpinās attīstīt degvielas mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, kā arī naftas termināļa pakalpojumu sniegšanu, paplašinot arī DUS tīklu visā Latvijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 15 029 784 eiro, nodarbināto skaits - 40 darbinieki.

"Neste Latvija" ir "Neste" korporācijas meitasuzņēmums, kas Latvijā strādā jau vairāk nekā 25 gadus. Kopš darbības sākšanas uzņēmums Latvijā ir investējis 65 miljonus eiro. "Neste" DUS tīklu Latvijā veido 65 stacijas visā valstī.

"Neste" ir Somijas vadošais naftas pārstrādes un atjaunojamo resursu pārstrādes uzņēmums. Kompānijas ieņēmumi 2015.gadā bija ap 11 miljardiem eiro, un uzņēmums tiek kotēts Somijas biržā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)