Banner 980x90

"Origo" veselības mēneša ietvaros, ikviens aicināts pievērsties veselīgam dzīvesveidam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mūsdienu lielajā steigā visi ir aizņemti ar dažādām ikdienas rūpēm un darbiem, ka nemaz neatliek laika padomāt par sevi un savu veselību. Tieši tādēļ tirdzniecības centrs "Origo" vēlas aicināt pēc iespējas plašāku sabiedrības daļu pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Sākot ar rīta vingrošanu un Sirds mazspējas dienai veltītu pasākumu 7.maijā, atklāts "Origo" veselības mēnesis, un līdz pat 31.maijam norisināsies dažādas veselības un aktīva dzīvesveida veicināšanas aktivitātes, kurās ikviens interesents ir aicināts piedalīties bezmaksas, pilsētas informācijas portāls Riga24.lv informē T/c "Origo" sabiedrisko attiecību konsultante Ksenija Mirošņika

Latvijas fitnesa treneris un veselīga dzīvesveida entuziasts Kristaps Vilde, kurš Veselības mēneša ietvaros vadīja rīta vingrošanu pie t/c "Origo", stāsta: "Mana pieredze liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā ir jūtama aizvien lielāka pilsētnieku iesaiste dažādos āra treniņos. Ja agrāk bija sastopami 2 – 3 treneri, kas vadīja šāda veida treniņus brīvā dabā, tad tagad tie jau ir 20 – 25 treneri, un cilvēku skaits, kas apmeklē tos, ir desmitkāršojies. Katru gadu pilsētnieki arvien vairāk pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam un sāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Brīvdabas treniņi plašāku uzmanību guva pirms vairākiem gadiem un šobrīd tos izvēlas aizvien vairāk iedzīvotāju, jo tas noteikti ir demokrātiskākais veids, kā uzturēt sevi lieliskā formā."

Veselīgs dzīvesveids nodrošina pilnvērtīgu organisma attīstību, labu izskatu, dod vairāk enerģijas, pasargā no dažādām slimībām un palīdz justies labi. Svarīgi ir sekot līdzi savai veselībai un rūpēties par to, bet dažreiz ir pārāk maz laika, lai izkustētos, veselīgi paēstu vai aizietu uz ikgadējām pārbaudēm pie ārsta. Tirdzniecības centrs "Origo" rīkojot veselības mēnesi, vēlas mudināt apmeklētājus pievērsties veselīgam dzīvesveidam, ieviest dažādas sportiskas aktivitātes ikdienā un pilnveidot savu uzturu, lietojot vairāk augļu un dārzeņu. Tieši veselīgs dzīvesveids ir viens no priekšnosacījumiem labai pašsajūtai un sasniegumiem gan darbā, gan privātajā dzīvē. 

"T/c "Origo" ir ikdienas ceļu krustpunkts gan rīdziniekiem, gan pilsētas visiem, tāpēc šomēnes aicinām ikvienu doties uz kādu nomūsu rīkotajām aktivitātēm, kas norisināsies jau otro gadu pēc kārtas. Mūsu mērķis ir mudināt ikdienas lielajā steigā aizņemtos iedzīvotājus pievērsties veselīgam dzīvesveidam un sākt to darīt jau šodien. Vajag tikai mazliet apņēmības un gribasspēka, lai, piemēram, uzturā lietotu mazāk saldumus, kafiju un sāktu kustēties vairāk – mašīnas vietā izmantojot velosipēdu vai arī pārvietojoties kājām," stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Pasākumu programma: 

20.maijs plkst.16.00 – 17.00. Velotriāla skolas "Karters" triāla paraugdemonstrējumi un iespēja izmēģināt velotriālu.
24.maijs plkst.16.00 – 17.00. Veselīgu smūtiju pagatavošanas meistarklase ar "Top Shop" un blogeri Antru Zvirgzdiņu.
25.maijs un 26 maijs plkst.17.00 – 19.00. Bottecchia velo-duelis sadarbībā ar "Sportland" – iespēja vienam otru izaicināt un sacensties ātrbraukšanā uz velotrenažieriem un saņemt balvas. 
27.maijs plkst.10.00 – 14.00. Valsts Asinsdonoru centrs un Latvijas dzelzceļš aicina uz donoru dienu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Iespēja tirdzniecības centra apmeklētājiem palīdzēt līdzcilvēkiem ziedojot asinis.  
28.maijs plkst.12.00 – 14.00. "Meet-up" kopā ar Youtube blogeri Evelīnu Lukši par veselīgu dzīvesveidu un to, kā sportošanu padarīt par ikdienas dzīves sastāvdaļu.

Visu maija mēnesi iespēja bez maksas izmērīt acu spiedienu "Optio Optika" veikalā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)