Banner 980x90

"Rīgas ūdens" konstatējis nelikumīgus pieslēgumus ūdensapgādes un notekūdeņu kanalizācijas sistēmām

Riga24.lv
Riga24.lv
Apsekojot ūdensvada un kanalizācijas inženiertīklus SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) konstatējis gadījumus, kad nekustamie īpašumi patvaļīgi izmanto pilsētas ūdensapgādes un notekūdeņu kanalizācijas sistēmu, aģentūru LETA informēja RŪ sabiedrisko attiecību speciālists Arturs Mucenieks.

Šajā situācijā RŪ aicina legalizēt patvaļīgi funkcionējošos pievadus ūdensapgādes un notekūdeņu kanalizācijas sistēmai, noslēdzot ar RŪ līgumus par pakalpojumu izmantošanu. Tas ļautu pakalpojuma saņēmējiem izvairīties no sankcijām, tostarp ūdensapgādes un/vai kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanas, kas pienākas par nelikumīgu pakalpojumu saņemšanu.

Uzņēmums atgādina, ka, realizējot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētos projektus, pēdējos desmit gados daudzviet pilsētā izbūvēta jauna centralizētā ūdensapgādes un notekūdeņu kanalizācijas sistēma ar atzariem līdz nekustamo īpašumu robežām. Lai legāli pieslēgtos šiem atzariem un saņemtu ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus, objektu īpašniekiem nepieciešams sakārtot tehnisko dokumentāciju un noslēgt līgumu ar RŪ, taču daudzi pieslēgumus ir veikuši patvaļīgi un izmanto pakalpojumus, par tiem nemaksājot.

Patlaban RŪ pārbauda ūdensapgādes un notekūdeņu kanalizācijas sistēmas pieslēgumus Mārupē, pilsētas administratīvās teritorijas robežās, bet jau tuvākajā laikā līdzīgas plānveida pārbaudes gaidāmas arī Vecāķos, Dārzciemā, Šampēterī un citos rajonos.

Neatkarīgi no tā, kuros gados veikts pieslēgums, RŪ aicina to legalizēt un noslēgt līgumu ar uzņēmumu. Ja nekas netiks darīts, lai risinātu radušos situāciju, galarezultāts var būt ūdensapgādes un/vai kanalizācijas atvienošana, kā arī kompensācijas aprēķina piedzīšana tiesvedības ceļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)