Banner 980x90

"Rīgas ūdens" šogad plāno izskalot pilsētas ūdensvadus 140 kilometru garumā

Riga24.lv
Riga24.lv
Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" plāno šogad izskalot pilsētas ūdensvadus 140 kilometru garumā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Šonedēļ Rīgā notika ūdensvadu skalošanas darbi Imantas 3.līnijā, un pirmoreiz šādus darbus patstāvīgi veica SIA "Rīgas ūdens" Ūdensvada tīklu skalošanas grupa. Imantā paveiktie darbi ietilpst sistemātiskajā Rīgas ūdensvadu skalošanas programmā, kas turpināsies līdz 2020.gadam un aptvers visu galvaspilsētu. To realizējot, Rīgā uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam samazināsies ūdens uzduļķošanās iespējas.

Šogad plānots izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 140 kilometri, bet 2018., 2019. un 2020. gadā - 240 kilometrus ik gadu. Šo darbu veikšanai "Rīgas ūdens" iegādājies ūdensvada tīklu skalošanas iekārtu par 484 420 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Izmantotā tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi - tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums, kas uzkrājies daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā saucamā rūsainā ūdens, draudus. Šāda metode ir saudzīga pret ūdensvada tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām, skaidroja Mucenieks.

Līdz šim ūdensvadu skalošanu veica ārpakalpojuma sniedzēji vācu uzņēmuma "Hammann" speciālisti. Pērn tika izskaloti maģistrālie ūdensvadi ar kopējo garumu 27,8 kilometri, bet kopumā skalošanas darbi veikti ūdensvada tīklos ar kopējo garumu 60 kilometri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)