Banner 980x90

"Statoil" piešķirs transporta stipendijas jauniešiem ar invaliditāti

"Statoil" kopā ar invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" arī nākamgad turpinās piešķirt transporta stipendijas, lai palīdzētu jauniešiem ar kustību traucējumiem vai cita veida invaliditāti nokļūt savā mācību iestādē. Lai arī jauniešiem ar invaliditāti sabiedriskais transports ir bez maksas, tas ne vienmēr ir pieejams un ērti izmantojams, tāpēc stipendiāti visbiežāk ir atkarīgi no līdzcilvēku palīdzības.

Šogad jauniešu atbalstīšanā "Statoil" aicina piedalīties arī klientus. No 8.decembra "Statoil" degvielas uzpildes stacijā iegādājoties karsto dzērienu ar smalkmaizīti, 5 centi no katra pirkuma tiks ziedoti transporta stipendijām.

"Jauniešiem ar invaliditāti pārvietošanās ar automašīnu ievērojami atvieglo ikdienu, jo tas ir ērtāks un praktiskāks risinājums. Projektu atbalstām jau trešo gadu, un otro gadu pēc kārtas šajā aktivitātē iesaistām arī klientus," stāsta SIA "Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

"Uzskatām, ka valsts atbalsts jauniešiem ar invaliditāti nav ne mērķtiecīgs, ne pietiekošs, savukārt ar tādām programmām kā šī – viņi var sasniegt to, ko patiešām vēlas. Tas ir atbalsts, kas gan jauniešus, gan viņu ģimenes iedrošina mācīties arī tad, kad finansiālais slogs viņus attur," skaidro "Apeirons" vadītājs Ivars Balodis.

Viens no stipendiātiem Ričards Mauriņš atklāj, ka arī cilvēkiem ar invaliditāti ir stingrs dienas režīms un nereti automašīna ir vienīgais pārvietošanās līdzeklis: "Piešķirtais finansējums palīdzēs, jo nokļūšana no mājām uz augstskolu un rehabilitācijas nodarbībām ir izšķiroša cīņā par manu veselību, taču līdzekļi, ko tai veltīt – ierobežoti. Šis ir viens no risinājumiem."

"Statoil" akcijas laikā nepieciešams savākt 10 000 eiro, kas ir pietiekami visu stipendiātu vajadzību nodrošināšanai vienam mācību gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)