Banner 980x90

"Ulubelē" grūti vasarā padzirdīt izslāpušos suņus un viņi sauc palīgā brīvprātīgos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai atvieglotu Latvijas lielākās dzīvnieku patversmes "Ulubele" kopējiem suņu dzirdīšanu vasaras svelmē, 23.jūlijā norisināsies brīvprātīgo labdarības akcija "Lielais vasaras darbs", uz kuru aicina "4finance fonds Labie Darbi". Tās ietvaros kopīgiem spēkiem tiks ierīkota centralizēta ūdens padeve jaunajos suņu voljēros, uzceltas papildu nojumes dzīvniekiem, sakopta patversmes teritorija un paveikti citi nozīmīgi darbi, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "4finance fonds Labie Darbi" vadītāja Jeļena Šļihta.

Projektā savu ieguldījumu veic "4finance fonds Labie Darbi", šīs kampaņas iniciators, aicinot brīvprātīgos vienoties patiešām lielam labajam darbam. Fonds ziedo būvdarbos nepieciešamos materiālus, nodrošina profesionālu būvnieku komandu un palīdz vadīt projektu, līdzīgi kā akcijā "Lielais ziemas darbs" šā gada janvārī Tukuma patversmē. 

Lielais iemītnieku skaits patversmē šovasar radījis steidzami risināmu problēmu, par kuru stāsta AS "4finance" izpilddirektors Toms Jurjevs: "Viesojoties "Ulubelē", es vienmēr augstu novērtēju darbinieku pašaizliedzību. Diemžēl vasarā, kad suņiem pastiprināti slāpst, kopēji nespēj ar visu tikt galā vieni paši. Ūdens spaiņi jāiznēsā rokām, katram patversmes darbiniekam ik dienas tas aizņem daudz laika. Šo laiku varētu izmantot lietderīgāk, tādēļ aicinu 23.jūlijā apvienot spēkus un kopā ar "4finance fondu Labie Darbi" ierīkot ūdens apgādes sistēmu suņu voljēros, izbūvēt papildu nojumes, kur dzīvniekiem patverties no saules un lietus, kā arī sakopt patversmes apkārtni. Mums papildus ļoti nepieciešama santehniķu, galdnieku, būvnieku, suņu pastaigās vedēju un meža sakopēju palīdzība – novērtēsim katru, kas varēs palīdzēt ar savu darbu un zināšanām. Aicinu pieteikties mājas lapā www.labiedabi.lv un atzīmēt darbu, kuru vēlaties veikt, lai jau tagad varam saplānot darba rokas!"

"Ūdeni vasaras karstumā suņi patērē īpaši daudz. Ierīkojot centralizētu ūdens apgādes sistēmu, katrs mūsu darbinieks ik dienas varēs ietaupīt divas stundas laika – tas ir neiedomājami liels ieguvums! Patversmes mērķis ir atrast gādīgu saimnieku katram tās iemītniekam, tādēļ svarīgi, ka kopēji ietaupīto laiku var izmantot kucēnu socializēšanai, lai tie izaugtu par paklausīgiem cilvēku labākajiem draugiem. Arī suņu kažociņi ir regulāri jāķemmē un jāmazgā, lai tie būtu spoži un tīri. Skaistiem un veselīgiem suņiem saimnieki atradīsies ātrāk," stāsta dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

"4finance fonds Labie Darbi" mudina sociāli atbildīgo sabiedrības daļu apvienot spēkus – ar padomdevēju būvniecībā "Labais Meistars", jau ir sagatavoti nepieciešamie materiāli, instrumenti un tehniskais nodrošinājums ūdensvada ievilkšanai. Nokļūšanai "Ulubelē" tiks sarūpēts autobuss tiem palīgiem, kuriem nav sava transporta. Autobuss atiet plkst.10.30 no pieturas starp t/c "Origo" un Elizabetes ielu, tam pieteikties iespējams aizpildot anketu, kas atrodama mājas lapā www.labiedarbi.lv.

"Lielā vasaras darba" organizatori īpaši aicina pieteikties santehniķus, galdniekus un citus meistarus, kuri var ierasties ar savu instrumentu kasti. Lai arī par darba rīkiem ir padomāts, pulcējoties lielam skaitam palīgu, to var būt par maz.

"Kad tikām uzaicināti piedalīties šajā projektā, tas mūs ļoti ieinteresēja. Mēs ne mirkli nešaubījāmies par to, cik svarīgi ir tajā iesaistīties. Jaunie suņu voljēri ir patiešām plaši. Lai apgādātu tos ar ūdeni, būs nepieciešams veikt pieslēgumu ūdens tilpnei un izvilkt garu ūdensvadu. Lielās platības un darbu apjoma dēļ jau veicam nozīmīgus sagatavošanās darbus, kuri palīdzēs "Lielajam vasaras darbam" ritēt raitāk. Labiekārtojot teritoriju, uzbūvēsim arī nojumi kur dzīvniekiem patverties no lietus un saules stariem. 23.jūlijā mums visiem kopā būs jāceļ caurules, jānes dēļi, jāskrūvē stiprinājumi, jālej betons, jāzāģē kokmateriļi un jādara vēl daudzi citi darbi," skaidro "Labais meistars" projektu vadītāja Laura Jurevica.

"4finance fonds Labie Darbi" vadītāja Jeļena Šļihta aicina brīvprātīgos palīgus pieteikties www.labiedarbi.lv līdz 20.jūlija vakaram, "23.jūlijā brīvprātīgie no Rīgas centra ar īpaši organizētu autobusu dosies uz "Ulubeles" dzīvnieku patversmi, lai izbūvētu ūdens apgādes sistēmu, uzceltu nojumes, sakoptu teritoriju un izvestu pastaigā suņus. Aicinām arī izmantot "4finance fonda Labie Darbi" ziedojumu tālruni 90006666 (ziedojuma summa 4,27 eiro), lai sarūpētu dzīvnieku patversmes iemītniekiem gardu barību un citas aprūpei nepieciešamās lietas."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)