Banner 980x90

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā atkārtoti viesosies grupa The Capybaras

The Capybaras radošajā darbībā pēdējā gada laikā ir bijuši daudzi pavērsieni un zinām, ka ar katru dienu viņi nopietni uzlabo savu skanējumu, un pulcē ap sevi arvien jaunus fanus. Kādreiz par šo apvienību no Valmieras zināja vien retais, savukārt tagad The Capybaras spēj ne vien pievērst jaunus klausītājus, bet arī pārliecināt pieredzējušas žūrijas un plūkt laurus jauno mūziķu konkursos. Šīs nedēļas Akustiskajā Ceturtdienā uzzināsim par grupas jaunumiem un raidījumu, protams, papildināsim ar krietnu devu labas mūzikas. Visu, ceturtdien studijā notiekošo, varēs vērot arī video tiešraidē mājas lapā www.radiovalmiera.lv; sākums plkst.20.00.

Kā paši rakstījuši, The Capybaras radušies "kādu gadu iepriekš muzikālajā un skaistajā Valmierā," precīzs grupas rašanās laiks gan nav norādīts. Un varbūt arī nav svarīgi, kad tas sākās, galvenais, lai tas turpinās. Grupas stils raksturojams kā indie/pop/folk sajaukums, jebšu citiem vārdiem neatkarīga pop un rock mūzika akustiski. Aizrāvušies ar dažādu populāru mūziķu dziesmu kaverversijām, kuras nu jau ir klausītāju iemīļotas uzstājoties populārākajās izklaides vietās Valmierā, Rīgā un citur. Mūzika, ko viegli sajust, viegli saprast un viegli tajā iemīlēties.

Kā noskaidrojām grupas iepriekšējā viesošanās reizē Radio Valmiera ēterā, lai arī lielākā daļa The Capybaras dziesmu ir minorā, tās noskaņo uz gaišām domām un jebkuru atmosfēru padara patīkamu. Līdz ar to nebrīnies, ka viņi ir "iekarojuši kādu bariņu nevainīgu siržu, kuras slīkst absolūtā eiforijā mūs izdzirdot," kā stāv rakstīts Latvijas oranžajā portālā. Šī gada vasarā The Capybaras nolēma izmēģināt spēkus Mārtiņa Freimaņa fonda rīkotajā konkursā Pirmais, kur, izturot spraigo atlasi un tiekot finālā, viņi iekaroja arī žūrijas sirdis un ieguva godpilno pirmo vietu! Runā, ka grupa ir uzņēmumusi apgriezienus un cer nākotnē sasniegt arvien augstākas virsotnes.

Reiz kādā intervijā grupas mūzikas autore Sabīne stāstīja, ka iedvesmai ir nepieciešams kāds notikums, kas spētu iekšēji satricināt un tas var notikt gan pozitīvi, gan negatīvi. Pasaulē vienlaicīgi norisinās ļoti daudz notikumu un ticam, ka kapibarām ir izdevies tos piefiksēt nošu rakstā. Par grupas spilgtākajiem notikumiem uzzināsim jau šonedēļ 29.novembrī, sākums – plkst.20.00.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv  
Vairāk par grupu: http://draugiem.lv/thecapybaras/   



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)