Banner 980x90

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā viesosies grupa Pyro Trees

Šīs nedēļas Akustiskā Ceturtdiena būs viena no tām reizēm, kad ētera laiku veltīsim kādas jaunas un daudziem vēl nezināmas grupas daiļradei. Radio Valmiera viesi 6.decembrī būs grupa Pyro Trees, kas par spīti savai nelielajai pieredzei jau spējuši pievērst sev uzmanību jauno grupu konkursos un citos koncertos daudzviet Latvijā. Grupa Pyro Trees ir no Rīgas un to 2011.gada vasaras beigās kopīgu mērķu un skaņas vīzijas vadīti izveidojuši trīs muzikāli pieredzējuši dalībnieki.

Viņu skaņu vīzijas dzirdēsim jau pavisam drīz un kas zina – varbūt viņi savam mērķim spēs piesaistīt arī Radio Valmiera klausītājus. Visu, ceturtdien studijā notiekošo, varēs vērot arī video tiešraidē mājas lapā www.radiovalmiera.lv; sākums plkst.20.00.

Pyro Trees nav grupas dalībnieku pirmais projekts mūzikā un kā raksta viņi paši, tad dalība šajā apvienībā viņiem "ir atvērusi durvis uz daudz plašākām radošās izpausmes iespējām un brīvību. Eksperimentējot ar skaņu, instrumentiem un dziesmu uzbūvi, puiši realizē idejas, kas iepriekšējos projektos tika atliktas malā. Paši dalībnieki savu žanru definē kā psihodēlisko indīroku." Nedaudz pārfrāzējot iznāk, ka Pyro Trees spēlē, no komerciālās pasaules dogmām neatkarīgu rokmūziku, nebaidoties ar to eksperimentēt.

Grupa savas dziesmas ieraksta pašu spēkiem savā studijā un pagaidām līdz klausītājiem ir nonākušas tādas kompozīcijas kā Talking Dreams, Crowd Clash, Sidrabiņa Lietiņš. Kā nojaušams Pyro Trees dzied ne tikai jauno grupu vidū tik ļoti populārajā angļu valodā, bet arī nekautrējas spēlēt dziesmas latviski. Aktīvi sākuši koncertēt tikai pērnā gada beigās un guvuši atzinību no klausītājiem, turpina strādāt pie savām idejām un turpina rakstīt jaunas dziesmas.

Šovasar uzstājušies Latvijas spilgtākajos mūzikas festivālos, Pyro Trees turpina strādā studijā pie sava topošā debijas albuma. Tomēr, kā redzams, darbu pie ierakstiem var pārtraukt un rast laiku, lai paviesotos Radio Valmiera studijā. Šīs nedēļas Akustiskā Ceturtdiena jau 6.decembrī, sākums – plkst.20.00.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv   
Vairāk par grupu: http://draugiem.lv/pyrotrees/    

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)