Banner 980x90

"Rail Baltica" pārinstitucionālās koordinācijas padome lems par Rīgas centra attīstību

Rīga, 8.febr., LETA. Piektdien, 9.februārī, uz kārtējo sēdi sanāk "Rail Baltica" projekta Rīgā pārinstitucionālas koordinācijas padome, kura izskatīs jautājumu par iespējām valsts un pašvaldības plānošanas dokumentos definēt "Rail Baltica" projekta un Rīgas pilsētas sinerģijas nepieciešamību Rīgas harmoniskai attīstībai par Baltijas centrālo transporta mezglu, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Sēdes dalībnieki apspriedīs jautājumu par papildus teritorijas iegūšanas iespējām, norokot uzbērumu teritorijā starp Timoteja un Dzirnavu ielām Rīgā.

Plānots, ka sēdes dalībnieki diskutēs par velosatiksmes uzlabošanas iespējām starp Daugavas labo un kreiso krastu, kā arī par iespējām uzlabot piekļuvi Rīgas Centrālajai stacijai, labiekārtojot Stacijas laukumu un piekļuvi tam.

Padomes sēde notiks plkst.15 Satiksmes ministrijā, Gogoļa ielā 3, Rīgā.

Padomes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un līdzpriekšsēdētājs ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Padome izveidota, ņemot vērā ekspertu un kompetento institūciju rekomendācijas, kā arī, lai turpinātu vienota skatījuma uz apkārtējo pilsētvidi veidošanu, jēgpilnu investīciju piesaisti un veicinātu Rīgas pilsētas harmonisku attīstību. Padome īstenos valsts un Rīgas pilsētas pašvaldības  sadarbību, kā arī veicinās trešo pušu līdzdalību un plānotu finanšu piesaisti.

Padomē iesaistīti pārstāvji no ministrijām, Rīgas Domes, valsts institūcijām, lai sniegtu priekšlikumus papildus iespēju realizēšanai Rīgas pilsētā, ko rada "Rail Baltica" projekta ieviešana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)