Banner 980x90

Rātsnama zvani sāk atskaņot Maestro Raimonda Paula melodijas

Foto: Renārs Koris
Foto: Renārs Koris

Par godu komponista Raimonda Paula 80.gadu jubilejai Rīgas Rātsnama zvani no trešdienas, 10.februāra, sāk atskaņot Maestro melodijas, kuras ieteikuši iedzīvotāji un kuras turpmāk katru dienu visa gada garumā ik stundu priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Uģis Vidauskis, svinīgajā atklāšanas pasākumā šodien piedalījās pats Raimonds Pauls, komponists Mārtiņš Brauns, kurš Maestro melodijas aranžējis zvanu skanējumam, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kā arī skolēni, kas 10.februārī ir Rīgas domes priekšsēdētāja "ēnas".

Kā ziņots, iedzīvotāji visvairāk Rātsnama zvanu skaņās vēlējās dzirdēt melodiju no kinofilmas "Ilgais ceļš kāpās," "Vella kalpu dziesmu" un "Manai dzimtenei".

Kopumā pašvaldībā tika saņemti ieteikumi par 58 Maestro melodijām.

Turpmāk Paula melodijas skanēs šādos laikos un secībā:

Plkst.9.00 – "Atziedi, dvēsele"

Plkst.10.00 – "Manai dzimtenei"

Plkst.11.00 – melodija no kinofilmas "Teātris"

Plkst.12.00 – "Ances romance"

Plkst.13.00 – "Dāvāja Māriņa"

Plkst.14.00 – "Circenīša Ziemassvētki"

Plkst.15.00 – melodija no kinofilmas "Ilgais ceļš kāpās"

Plkst.16.00 – "Es aiziet nevaru"

Plkst.17.00 – "Mežrozīte"

Plkst.18.00 – "Dziesma par pēdējo lapu"

Plkst.19.00 – "Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu"

Plkst.20.00 – "Vella kalpu dziesma"

Plkst.21.00 – "Kūko, kūko dzeguzīte"

Plkst.22.00 – "Mēmā dziesma"

Plkst.23.00 - "Starinnije časi" (Es mīlu tevi)

Paula melodiju pielāgošanu zvanu skanējumam veica komponists Mārtiņš Brauns, kurš adaptēja līdzšinējās zvanu atskaņotās melodijas. Komponists atgādina, ka zvanu skanējums ir specifisks, tādēļ tiem nevar pielāgot kuru katru melodiju. Tomēr iedzīvotāju iemīļotāko Paula dziesmu adaptācijas ir dzirdamas.

Kā zināms, Rātsnama zvani no plkst.9.00 līdz 23.00 ik pēc stundas atskaņo kādu skaņdarba variāciju. No Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu uzstādītie 30 datorizētie zvani uz Rātsnama terases sāka skanēt 2006.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)