Banner 980x90

Rīdzinieki Olimpiskajā dienā izcīna labus rezultātus

Sestdien, 11.septembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkoto Olimpisko dienu septiņos Latvijas olimpiskajos centros apmeklēja vairāk nekā 3500 interesenti, bet personiskos rekordus četrās sporta disciplīnās uzstādīja 693 dalībnieki.
Interneta portāls sportacentrs.com dienas garumā nodrošināja rekorda uzstādīšanas tiešraides visos Olimpiskajos centros, un fiksēja vairāk nekā 1600 rekordus, kurus daudzi no dalībniekiem uzstādīja vairākās disciplīnās, vai arī paši pievienoja savus rekordus sportacentrs.com mājas lapā.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kas piedalījās Ventspils Olimpiskās dienas norisē, atzina to kā labi izdevušos pasākumu, kas notiks arī turpmāk: "Mums visiem bija dota lieliska iespēja izmēģināt savus spēkus, salīdzināt tos ar citiem, jo īpaši ar titulētajiem sportistiem. Jāatzīst, ka Latvijā aug sportu mīloša, spēcīga un azartiska jaunā paaudze. Ceru, ka arī atvērto durvju diena Olimpiskajos centros palīdzēja daudziem atrast savu sporta veidu un izvēlēties to, kas sirdij tuvāks. Paldies arī tautā mīlētiem sportistiem par atbalstu rekordu uzstādīšanā, jo tā bija laba motivācija mūsu jaunajai paaudzei pārbaudīt sevi."

Olimpiskās dienas ietvaros ikviens varēja uzstādīt savu personīgo rekordu - volejbola piespēlēs, futbola driblā, basketbola trīspunktu metienos un fiziskajā sagatavotībā (pievilkšanās pie stieņa).

Jaunākajam personiskā rekorda uzstādītājam bija 4 gadi, bet vecākajam 71 gads.

Ginesa rekorda cienīgu rezultātu fiziskajā sagatavotībā, pievelkoties pie stieņa, Olimpiskās dienas laikā uzrādīja Ventspils sporta skolas "Spars" airētājs Edgars Zablovskis (1991.dz.g.), kurš Olimpiskajā sporta centrā "Ventspils" minūtes laikā pie stieņa pievilkās 49 reizes, un būtu pievilkšanos turpinājis, ja ne laika limits. 43 reizes minūtē Olimpiskajā sporta centrā Rīgā pievilkties izdevās Romānam Dmitrijevam, bet airētājs Elvis Pērsis no Limbažu Olimpiskā centra pievilkās 40 reizes. Vairāk nevienam no 399 pievilkšanās rekordu uzstādītājiem neizdevās pārvarēt 40 punktu slieksni. Vidējais pievilkšanās skaits starp rekordu uzstādītājiem bija 5 reizes.

Basketbola trīspunktu metienus grozā raidīja 376 Olimpiskās dienas dalībnieki, bet labāko rezultātu uzrādīja septiņpadsmitgadīgais basketbola skolas "Rīdzene/Barons" audzēknis Ojārs Ilješāns, kurš bumbu no tālmetiena līnijas basketbola grozā raidīja 17 reizes pēc kārtas, kas ir par piecām bumbām vairāk nekā viņa sekotājam, basketbolistam Kalvim Krūmiņam (12 tālmetieni), bet 10 reizes pēc kārtas trīspunktniekus iemest izdevās basketbola kluba "Ventspils" spēlētājam Jānim Strēlniekam.

Savukārt futbola bumbas driblā pamīšus ar labo un kreiso kāju minūtes laikā rekordus uzstādīja 455 dalībnieki. Labākais futbola bumbas driblētājs izrādījās futbola kluba "Jūrmala-VV" spēlētājs Mareks Zuntners, kas minūtē kājbumbu nodriblēja 165 reizes, viņam sekoja tā paša kluba spēlētājs Ruslans Agafonovs ar 146 dribla reizēm, bet Nikolajs Gedzjuns no Daugavpils to paveica 144 reizes.

Volejbola pamīšus veiktajās augšējās un apakšējās volejbola piespēlēs vienas minūtes laikā labākā 488 dalībnieku konkurencē izrādījās jaunā volejboliste Kristīne Lece (1991.dz.g.), kas jaunatvērtajā Zemgales Olimpiskajās centrā (Jelgava) bumbu volejbola piespēļu ritmā "dancināja" 152 reizes. Otro labāko rezultātu Olimpiskajā sporta centrā Rīgā uzrādīja Franču liceja audzēknis Lukass Lappuķe (137 reizes), bet trešo labāko rekorda rezultātu Liepājas Olimpiskajā centrā uzrādīja Miķelis Jankovskis (136 reizes).

Rekordus sev neierastās sporta disciplīnās uzstādīja arī Vankūveras vicečempioni - kamaniņu sportisti Juris un Andris Šici, skeletonists Martins Dukurs, aktīvi iesaistījās arī futbola un basketbola valsts vienību spēlētāji, kā arī Murjāņu sporta ģimnāzija, FK "Ventspils", FK "Liepāja", BK "Ventspils", BK "VEF Rīga", BK "Valmiera", BK "Latvijas Universitāte", handbola klubs "LSPA", volejbola klubs "Lāse-R", kamaniņu sporta un skeletona valsts izlases dalībnieki.

Papildus rekordu uzstādīšanai katrs olimpiskais centrs rīkoja atvērto durvju dienu ar īpašu programmu Olimpiskās dienas apmeklētājiem. Īpaši pieminama ir Daugavpils Olimpiskajā centrā atklātā LOK ceļojošā foto izstāde "Olimpiskās pamatvērtības - draudzība, cieņa, izcilība", kurā piedalījās neatkarīgās Latvijas pirmais Olimpiskais čempions Igors Vihrovs (vingrošana, Sidneja 2000) un sporta fotogrāfs Ilmārs Znotiņš. Izstādes tapšanu atbalsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma "Olimpiskā Solidaritāte".

Olimpisko dienu atbalsta LOK ģenerālsponsori SIA "Latvijas Mobilais Telefons" un a/s "Latvijas Valsts meži", kā arī LOK sponsori a/s "Swedbank" un a/s " Latvijas Gāze, kā arī pasākuma informatīvie atbalstītāji Radio 101, vides reklāmas kompānija JCDecaux, draugiem.lv un a/s Diena.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)