Banner 980x90

Rīdziniekiem janvārī, februārī siltumenerģijas tarifs nemainīgi zems

Rīgas Siltuma siltumenerģijas tarifs no 1.janvāra ir 57,40 eiro/MWh (40,34 Ls/MWh) bez PVN, prognozēts, ka tāds tas saglabāsies arī februārī. Savukārt martā sagaidāms, ka siltumenerģijas tarifs vēl saruks un būs 56,47 eiro/MWh (39,69 Ls/MWh) bez PVN., pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta uzņēmuma informācijas daļas vadītāja Linda Rence .

Siltumenerģijas tarifs janvārī Rīgā ir zemākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 23% mazāks nekā Viļņā un par 15% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs janvārī, prognozes februārī un martā noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šā gada 10.janvārī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 284,57 eiro/ tūkst.nm3 (200 Ls/tūkst.nm3) janvārī un prognozēm februārī. Savukārt martā prognozētā dabasgāzes tirdzniecības cena samazināsies un būs 277,46 eiro/ tūkst.nm3 (195 Ls/tūkst.nm3).

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz Latvijas Gāzes publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz kārtējā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 "Par akciju sabiedrības "Rīgas Siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem", siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)