Banner 980x90

Rīga 2014 programmu raksturo stabilitāte un ilgtermiņš

Eiropas kultūras galvaspilsētu programmu raksturo divi būtiski jēdzieni – stabilitāte un ilgtermiņš, kas ir ielikts visā programmas saturā, uzrunājot starptautisko un vietējo mediju pārstāvjus, piektdien, 17.janvārī, preses konferencē teica nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta Nodibinājuma Rīga 2014 sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris. 

D.Čivle uzsver, ka stabilitāte, veidojot programmu, bijusi visos līmeņos un jau no paša sākuma programmas ideja realizēta mērķtiecīgi un radoši. Turklāt finansiālais pamats ir bijis stabils un nemainīgs, kā arī visa komanda, ar kuru pirms pieciem gadiem uzsākta veidot Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programma, arī šobrīd darbojas kopā.

Savukārt ilgtermiņš tādēļ, ka šis jēdziens tiek pieminēts runājot par to, kas notiks pēc 2014. gada. Rīga 2014 vadītāja pauda viedokli, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas gads nesīs kvalitatīvas izmaiņas sabiedrības kultūras izpratnē un kultūras vērtību apzināšanā. Jau šobrīd ir skaidrs, ka radošajām iniciatīvām, kas dzimušas programmas veidošanas gaitā būs nepieciešams turpinājums arī ilgtermiņā pēc 2014.gada.

Rīga 2014 programma ir vienots, sabalansēts, līdzsvarots kopums, kurā sešās tematiskajās līnijās ir aptverti visi kultūras žanri – tā ir daudzveidīga, daudzpusīga un bagātīga.

"Rīga 2014 ir nozīmīga iespēja Latvijai, jo nākamais mūsu solis ir Eiropas prezidentūra, un šī atbildība mums ir jāuzņemas jau 2015.gadā. Visbeidzot, tuvojas arī 2018.gads, kad Latvija Republika svinēs savu simtgadi un mēs jau šobrīd domājam par vērienīgu kultūras programmu un šī kultūras programma, ko atklājam šajās dienās mūs iedvesmo, dod jaunas idejas sagatavoties mūsu Latvijas simtgadei," savu prieku par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanu neslēpa kultūras ministre Dace Melbārde.
 
Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs akcentēja, ka "šis pasākums ir svarīgāks nekā NATO samits, Eirovīzija vai Pasaules hokeja čempionāts".

"Pagājušajā gadā Marseļa, Francijā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Tās kopējais budžets bija 700 miljoni eiro. Skaidrs, ka Rīgai 700 miljoni paredzamā nākotnē "nedraud, bet mums ir kaut kas vairāk – 10 000 cilvēku ir strādājuši visu šo laiku, lai sagatavotu pasākumu programmu visam gadam.

"Tie ir apņēmīgi, talantīgi cilvēki, kuri ir gatavi veltīt savu laiku, lai parādītu visai pasaulei, visai Eiropai, ka Rīga ir atbilstoša šim titulam – Eiropas kultūras galvaspilsēta, turklāt jau gadsimtiem ilgi. Šis gads būs atspēriens kultūrai kā nozarei, mūsu mērķis ir arī palielināt arī tūristu skaistu Rīgā," pauda Rīgas pilsētas vadītājs.

Preses konferencē piedalījās arī Rīga 2014 partnera Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gublis. "Lattelecom ir tehnoloģiju partneris, rūpējoties, lai Rīga 2014 norises vietās būtu pieejams brīvpieejas bezvadu internets," pauda J.Gulbis.

"Jau ziņots, ka Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu programma tiek atklāta šajā nedēļas nogalē – no 17. līdz 19.janvārim. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. "Rīga 2014" programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina arī tehnoloģisko atbalstu.

Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO sniedz apdrošināšanu lielākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem, lai ikviens varētu droši izbaudīt šos unikālos notikumus visa gada garumā.





Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)