Banner 980x90

Rīgā būs Daugavpils teātra dienas

No 3.maija līdz 20.maijam Rīgā norisināsies Daugavpils teātra dienas, kuru ietvaros Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un M.Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja apmeklēt Daugavpils teātra jaunākos un iecienītākos iestudējumus, kopskaitā septiņas izrādes, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Daugavpils teātra" sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis.

Kā pastāstīja teātra valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs, organizējot teātra dienas, Daugavpils teātris vēlas nodrošināt reģionālās mākslas pieejamību galvaspilsētas iedzīvotājiem, kā arī pievērst uzmanību profesionālās mākslas attīstībai un nozīmībai reģionos Latvijas kultūrpolitikas kontekstā.

Tāpat Šapošņikovs atklāj, ka šādas Daugavpils teātra dienas Rīgā tiek rīkotas pirmo reizi. Tā, kā pēdējos gados teātris piedzīvo pozitīvas pārmaiņas gan profesionālajā, gan saimnieciskajā darbībā, kas ir novērtētas arī Latvijas Republikas Kultūras ministrijā, ir svarīgi parādīt un iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar Daugavpils teātri un Latgales kultūru.

Teātra dienu laikā skatītājiem būs iespēja apmeklēt dažādu žanru izrādes trīs valodās – latviešu, krievu un latgaliešu, kā arī vērot Latvijā pazīstamus un atzītus māksliniekus – aktierus Jāni Jarānu, Andri Buli, operdziedātāju Ilonu Bageli, lietuvā populāro solistu Jeronimu Miļiu u.c.

Biļetes iespējams iegādāties Dailes, Latvijas Nacionālā un M.Čehova Rīgas Krievu teātru kasēs, Maskavas nama kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" un "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, www.bilesuserviss.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)