Banner 980x90

Rīgā ierodas leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 30.jūlijā, Rīgā ieradās leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs, lai jau trešdien, 3.augustā, kāptu uz Latvijas Nacionālās operas skatuves monoizrādē "Vēstule cilvēkam", pastāstīja viesizrāžu organizētājs Andrejs Žagars.

Savukārt pārējā trupa Rīgā ierodas svētdien, 31.jūlijā, lai sāktu gatavoties pirmizrādei.

Izrādi, kuras pamatā ir 20.gs. izcilā baletdejotāja Vāclava Ņižinska dienasgrāmatas teksti un kuru ikoniskais režisors Roberts Vilsons radījis īpaši Barišņikovam, Rīgā varēs skatīt piecus vakarus pēc kārtas - no 3. līdz pat 7.augustam.

Šī ir trešā reize, kad Barišņikovs uzstāsies uz Latvijas Nacionālās operas skatuves.

"Vēstule cilvēkam" pirmizrādi piedzīvoja pērn Spoleto, Itālijā, šogad turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Barišņikova dzimtā Latvija.

Savā slavas virsotnē Ņižinskis (1889-1950) tika atzīts par vienu no izcilākajiem Rietumu kultūras baleta māksliniekiem. Ņižinskis bija arī slavenās Sergeja Djagiļeva Krievu baleta trupas dalībnieks un modernā baleta horeogrāfijas pamatlicējs. Viņa sākotnējie darbi ir "Fauna diendusa" un "Svētpavasaris". Trešajā gadu desmitā Ņižinskim sākās garīgas problēmas, tādēļ viņa dienasgrāmatas, kas tapušas laikā no 1919.gada 19.janvāra līdz 4.martam dokumentē un izgaismo jaunā vīrieša garīgās veselības sabrukumu.

Biļetes uz monoizrādi "Vēstule cilvēkam" vēl ir nopērkamas "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un tiešsaistē www.bilesuserviss.lv, to cena sākot no 70 eiro.

"Vēstule cilvēkam" viesizrādes organizē "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds" sadarbībā ar Aleksandru Šenkmanu un kompāniju "Riga Art Festival". Tālrunis uzziņām un VIP rezervācijai 27799977.

Viesizrāžu ģenerālsponsors: "Baltic International Bank". Atbalsta: "Hotel Bergs".

"Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds" dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)