Banner 980x90

Rīgā janvārī siltuma tarifs par 16% zemāks nekā pirms gada

Riga24.lv
Riga24.lv

AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.janvāra ir 47,18 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir tāds pats kā 2015.gada decembrī un par 16% mazāks, salīdzinot ar aizvadītā gada janvāri.

"Rīgas siltumā" aģentūru LETA informēja, ka februārī siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem varētu saglabāties nemainīgi zems - 47,18 eiro par MWh bez PVN, bet martā tas varētu samazināties līdz 46,26 eiro par MWh bez PVN.

Siltumenerģijas tarifs janvārī Rīgā ir mazākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 12% mazāks nekā Tallinā un par 26% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais arī Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Siltumenerģijas tarifs janvārī, kā arī prognozes februārim un martam noteiktas, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" šodien publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 206,32 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem janvārī un prognozi februārim, bet martā prognozētā dabasgāzes cena būs 199,2 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem.

Jau ziņots, ka šā gada janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, dabasgāzes tarifi rūpnieciskajiem klientiem nemainīsies, liecina AS "Latvijas Gāze" informācija.

Rūpnieciskajiem dabasgāzes lietotājiem janvārī gāze tiks pārdota par tādu pašu cenu kā iepriekšējos mēnešos kopš septembra - 206,32 eiro par 1000 normālkubikmetriem.

LETA iepriekš ziņoja, ka septembrī tarifi rūpnieciskajiem klientiem samazinājās par 2-2,8% atkarībā no patēriņa veida un apjoma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)