Banner 980x90

Rīgā Leļļu teātrī notiks bērnu svētki un "Mazās Nāriņas" pirmizrāde

Latvijas Leļļu teātris 5.septembrī plkst.14.00 skatītāju vērtējumam nodos pirmo sezonas jauniestudējumu - H.K.Andersena pasaku "Mazā Nāriņa", pēc kura sekos sezonas atklāšanas svētki bērniem ar atrakcijām, radošiem uzdevumiem un pirmizrādes līksmību. 
Režisoram Mārim Koristinam dāņu rakstnieka H.K.Andersena daiļrade un tajā ietvertais liriskais pasaules redzējums ir tuvs un saprotams, to apliecināja jau darbs pie citas slavenā autora pasakas izrādē "Sniega karaliene". Šoreiz režisors izvēlējies bērniem dāvināt stāstu par zemūdens dzīvi un skaisto, upurgatavo mīlestību, kas uzplauks Jūras valdnieka jaunākās meitas sirdī. Savā piecpadsmitajā dzimšanas dienā Mazā Nāriņa pirmo reizi izpeld no jūras dzelmes, lai sastaptos ar cilvēku pasauli, un šī tikšanās kļūst liktenīga.

Izrādē spēlē gandrīz visi latviešu trupas aktieri, Mazo Nāriņu iedzīvina aktrise Dana Lāce, pirmo reizi atveidojot galveno lomu trostu leļļu izrādē - vienā no sarežģītākajām teātra leļļu sistēmām. Izrādes māksliniecisko noformējumu veidojis Pāvils Šēnhofs, mūziku komponējis Valts Pūce.

Uzreiz pēc pirmizrādes no plkst.15.30-17.00 notiks sezonas atklāšanas Bērnu svētki. Gan teātra iekšienē, gan pagalmā aktieri vadīs dažādas atrakcijas, kurās bērni varēs ne tikai piedalīties bez maksas, bet arī nopelnīt "Tukuma piena", "Ezerkauliņu" un mammam.lv/tetiem.lv sagādātās balviņas. Teātra pagalmā tiks zīmēts lielais 66.sezonas karogs, muzeja telpā darbosies Ražas zvēru darbnīca, par gastronomiskiem pirkstiņdarbiem rūpēsies kafejnīcas "Bastejkalns" pārstāvji, teātra foajē pārvērtīsies par lielo Pārbaudījumu trasi, savukārt videostūrītī katrs mazais svētku dalībnieks tiks aicināts iemūžināt sveicienu teātrim. Ieeja Bērnu svētkos ir bezmaksas gan pirmizrādes skatītājiem, gan jebkuram interesantam, lai teātris jau pašā sezonas sākumā pildītos ar smiekliem un prieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)