Banner 980x90

Rīgā nākamgad augustā notiks spīdveja Grand Prix posms

Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) apstiprina, ka 2014.gada 16.augustā Rīgā notiks spīdveja Grand Prix posms "Riga FIM Speedway Grand Prix", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta LaMSF ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs.

Šobrīd viss noris pēc plāna un federācija ir gandarīta, ka ir izdevies gūt atbalstu gan valdībā, gan arī līguma parakstīšanā ar seriāla organizatoru "BSI Speedway" par šā pasākuma organizēšanu Rīgā.

"BSI Speedway" sacensību oficiālā mājaslapa apstiprina, ka ar "Speedway Grand Prix of Latvia" noslēgts divu gadu sadarbības līgums. Tas paredz, ka 2014.gadā Latvijas posms notiks Rīgā, savukārt 2015.gada Latvijas posms atkal tiks organizēts Daugavpilī, kur tas jau iepriekš norisinājies piecas reizes.

"BSI Speedway" direktors Pols Belamijs pauda prieku, ka 2014.gadā spīdveju būs iespējams vērot Latvijas galvaspilsētā: "Latvijas Grand Prix posma pārcelšana uz Rīgu ir fantastiska ziņa SGP seriālam un sportam Latvijā kopumā. Mums jau ir bijusi pozitīva pieredze ar sacensību aizvadīšanu Lielbritānijas, Dānijas, Čehijas un Zviedrijas galvaspilsētās. Nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, kas varētu stimulēt vēl lielāku spīdveja fanu pieplūdumu. Esmu pārliecināts, ka daudzu Eiropas valstu iedzīvotāji labprāt izmantos iespēju apskatīt pilsētu un labāko braucēju cīņu par pasaules prestižāko balvu."

Latvijas Motosporta federācija sadarbībā ar Rīgas domi un LIVE Riga šobrīd strādā pie sacensību izvietošanas Rīgas svētku programmā. "Riga FIM Speedway Grand Prix" tiks aizvadīts Biķernieku trasē 16.augustā, kas reizē ir Rīgas svētku nedēļas nogale. Plānots, ka Rīgā varētu ierasties līdz pat 5000 Skandināvijas spīdveja fanu. Līdz ar to kopā ceram pulcēt līdz pat 10 000 spīdveja fanus un rīdziniekus šim grandiozajam pasākumam.
 
Ceļu satiksmes drošības direkcija  apliecinājusi savu gatavību pabeigt stadiona atjaunošanas darbus Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, lai 2014.gada augustā varētu noorganizēt šāda līmeņa sacensības.

Latvijas Motosporta federācija vērš uzmanību, ka "Riga FIM Speedway Grand Prix" sacensības tiks translētas 150 pasaules valstīs (no kā 73 valstīs notiks sacensību tiešraides translācija) un Rīga, kā sacensību organizators tiks reklamēta visās 11 "Speedway Grand Prix" sacensību posmu norises vietās, kuras notiks tādās valstīs, kā Zviedrija, Dānija, Polija, Čehija, Itālija, Lielbritānija u.c. Tā ir fantastiska reklāma ne tikai Rīgā, bet arī visai Latvijas valstij.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)