Banner 980x90

Rīgā nākamgad ūdens skaitītāju rādījumus jāiesniedz agrāk

No 1.janvāra ikmēneša ūdens patēriņa skaitītāju rādījumi SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) būs jāiesniedz no kārtējā mēneša 25. līdz 27.datumam (ieskaitot). Vēl tikai šomēnes rādījumus varēs iesniegt no 25.decembra līdz decembra beigām, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" komunikācijas nodaļas vadītājs Krists Leiškalns.

Termiņš ikmēneša ūdens skaitītāju rādījumu iesniegšanai tiek saīsināts tāpēc, lai maksimāli samazinātu ūdens patēriņa starpību jeb korekciju, kas veidojas arī tāpēc, ka dzīvokļu īpašnieki/īrnieki ūdens skaitītāju rādījumus nolasa dažādos laikos.

Ņemot vērā esošo kārtību un ikmēneša ūdens skaitītāju rādījumu iesniegšanas statistiku, novērots, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji ūdens skaitītāju rādījumus nodod dažādi – ar savstarpēji būtiski atšķirīgu laika intervālu. Uzrādot iespējami precīzāku faktiski saņemtā ūdens apjomu, tiks nodrošināts taisnīgāks ūdens patēriņa maksas aprēķins.

Šobrīd RNP klientiem ir iespēja iesniegt ikmēneša ūdens skaitītāju rādījumus no 25.datuma līdz mēneša pēdējai dienai, t.i., 5 līdz 6 dienu laikā, savukārt, stājoties spēkā izmaiņām, iesniegt rādījumus būs iespējams no kārtējā mēneša 25. līdz 27. datumam, t.i., triju dienu laikā. Ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu iesniegšanas veidi paliks nemainīgi, t.i., rādījumus arī turpmāk būs iespējams iesniegt kā līdz šim: klātienē – nododot rādījumus rakstveidā vai izmantojot ūdens skaitītāju rādījumu nodošanas termināli Rīgas klientu centrā, kā arī elektroniski – pašapkalpošanās vortālā www.e-parvaldnieks.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)