Banner 980x90

Rīgā norisināsies vērienīgs militāro orķestru salidojums

Šajā nedēļas nogalē,5. un 6.jūlijā, Rīgā, Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, notiks vērienīgs, starptautisks militārās mūzikas festivāls, kas pulcēs militāros orķestrus no Nīderlandes, Vācijas, ASV, Gruzijas, Norvēģijas un Latvijas, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma organizatori.

Pasākumu par godu Latvijas armijas 95.jubilejai rīko nodibinājums Rīga 2014 kopā ar Aizsardzības ministriju. Ieeja visos koncertos ir bez maksas.

Laikā, kad militāro orķestru praktiskā nozīme ir mainījusies, tie, nezaudējot spēka simbola statusu, uzskatāmi demonstrē brīvības, varas un kultūras ciešās attiecības. Salidojuma ietvaros 5.jūlijā notiks parādes maršs cauri Vecrīgai, kā arī festivāla atklāšanas koncerts pie Brīvības pieminekļa.

6.jūlijā orķestri sniegs koncertus Rīgā kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo", kā arī Siguldā, Jelgavā un Ogrē. 6.jūlija vakarā Ķīpsalas hallē paredzēts lielais noslēguma koncerts ar orķestru defilē programmu, uz kuru bezmaksas ielūgumus ikviens interesents var saņemt kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Festivālā piedalīsies Norvēģijas Bruņoto spēku Štāba orķestris, Nīderlandes Bruņoto spēku Nacionālās Rezerves korpusa orķestris, Vācijas Bruņoto spēku Neibrandenburgas Sauszemes spēku korpusa orķestris, Gruzijas Bruņoto spēku Centrālais orķestris, ASV armijas Eiropas orķestris, kā arī Zemessardzes orķestris un Nacionālo bruņoto spēku orķestris. Festivāla noslēguma koncertā 6.jūlijā Ķīpsalas hallē orķestriem pievienosies arī Nacionālo bruņoto spēku bigbends, vīru kori "Gaudeamus" un "Frachori", kā arī bruņoto spēku deju kopa "Bramaņi".

Sniedzot ieguldījumu šī gada nozīmīgākajos Eiropas kultūras notikumos Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)