Banner 980x90

Rīgā noteiks maksu par vēlētāja paraksta apliecināšanu 1,18 eiro apmērā

Riga24.lv
Riga24.lv

Saskaņā ar likumu "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" Rīgā tiks noteikta maksa par vēlētāja paraksta apliecināšanu 1,18 eiro apmērā, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Šādu pakalpojuma maksu 10.februārī atbalstīja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Rīgas domes Juridiskās pārvaldes priekšnieks Jānis Liepiņš sēdē skaidroja, ka šī pakalpojuma maksa pašvaldībā jānosaka saskaņā ar attiecīgajiem valsts normatīvajiem aktiem.

Vēlētāju parakstus saistībā ar parakstu vākšanu par likumprojektu vai Satversmes grozījumu projektu iesniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai vai ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu apliecina Rīgas pašvaldības izpilddirekciju Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrāciju nodaļu darbinieki, paredz komitejā atbalstītais Rīgas domes lēmumprojekts.

Maksa par pakalpojumu pirms tā saņemšanas būs jāpārskaita Rīgas pašvaldības izpilddirekciju norēķinu kontā.

Maksa par pakalpojumu tiks atmaksāta atpakaļ pakalpojuma saņēmējam gadījumā, ja pakalpojums pēc tā apmaksas netiks saņemts.

Gala lēmums šajā jautājumā vēl būs jāpieņem deputātiem Rīgas domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)