Banner 980x90

Rīga runā atbild: ikvienam ir iespējas nomainīt ģimenes ārstu

Pēc šonedēļ izskanējušajām ziņām, ka atsevišķas ārstniecības iestādes vai ārsti valstij pieprasījuši samaksu par pakalpojumiem, kas reāli pacientiem nav sniegti, Riga24.lv saņēma lasītāju jautājumus, vai ir iespējams nomainīt ģimenes ārstu un kā to izdarīt? Ģimenes ārsta maiņas jautājums kļūst aktuāls arī gadījumos, kad cilvēki pārceļas uz citu dzīves vietu, kā tas noticis ar kādu mūsu lasītāju.

Riga24.lv noskaidroja, ka nomainīt ģimenes ārstu, lai kāds arī nebūtu iemesls, ir gluži vienkārši. Vispirms jāatrod ārsts, kas praktizē jaunajā dzīves vietā (vai ārsts, pie kura vēlaties turpmāk ārstēties turpat māju/darba tuvumā). Ārstu sarakstu un prakses vietas var atrast Nacionālā veselības dienesta mājas lapā.

Ar sarkanu krāsu atzīmēti tie ārsti, kuru prakses vēl nav "piepildītas" ar klientiem, jo ir ārsti, kuriem ir ļoti daudz klientu un jaunus viņi vienkārši vairs nepieņem savu aprūpējamo lokā.

Kad ārstu esat izvēlējušies, dodaties pie viņa uz pieņemšanu. Ja ārsts būs ar mieru jūs uzņemt savu pacientu pulkā, jums būs jāaizpilda īpaša anketa, kuru ārsts tālāk nodos atbildīgajām iestādēm un turpmāk jūs būsiet jau jaunā ārsta klients.

Speciālisti iesaka no iepriekšējā ārsta paņemt savu pacienta karti un citu informāciju, kas par jums uzkrājusies, un nodot to savam jaunajam ārstam. Pastāv arī iespēja neinformēt "veco" ārstu par vēlmi turpmāk ārstēties citur un lūgt, lai jaunā ārsta prakse pieprasa jūsu veselības dokumentus, tomēr ātrāk būs, ja šo lietu nokārtosiet paši. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)