Banner 980x90

Rīga runā atbild: Rīgā pašlaik ir trīs oficiālas peldvietas

Pirms kāda laika medijos izskanēja informācija, ka tik iecienītā Ķīšezera krastā patiesībā nav nevienas oficiālas peldvietas. Saņemto jautājumus no Riga24.lv lasītājiem, skaidrojām Rīgas domē, ko nozīmē oficiālas peldvietas un kur Rīgā tādas atrodas.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidavskis Riga24.lv pastāstīja, ka par "oficiālām" sauc tās peldvietas, kuras ir iekļautas Ministru kabineta noteikumos Nr.38 (izdoti 10.01.2012.) "Peldvietas izveidošanas un uzturēšanas kārtība". Noteikumi paredz, kādai infrastruktūrai jābūt oficiālā peldvietā un kas pašvaldībai jādara no savas puses, lai peldvietu uzturētu kārtībā. Cita starpā šajās peldvietās regulāri jāveic ūdens kvalitātes pārbaudes.

Konkrētajos noteikumos ir arī saraksts ar visas Latvijas teritorijā esošajām peldvietām, tajā iekļautas trīs Rīgas peldvietas pie jūras – Vecāķi, Vakarbuļļi un Daugavgrīva, kā arī viena iekšējo ūdeņu peldvieta – Bābelītes ezera peldvieta.

"Tas nenozīmē, ka citās vietās Rīgā nevar peldēties, var, bet šajās vietās pašvaldība pagaidām nenodrošina visas ērtības, kas ir oficiālajās peldvietās – ģērbtuves, tualetes u.c." sacīja Vidavskis. Domes atbildīgie dienesti ir uzskaitījuši vismaz 20 vietas Rīgā, kur cilvēki dodas peldēties un nolemts šovasar tām pievērst pastiprinātu uzmanību. 10 "neoficiālajās" peldvietās tiks veiktas ūdens kvalitātes pārbaudes, bet Rīgas pašvaldības policijai uzdots regulāri patrulēt šo peldvietu tuvumā, lai nodrošinātu sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošanu. Tāpat dome rūpējas, lai cilvēku pulcēšanās vietās būtu aktīvās atpūtas iespējas – sporta spēļu laukumi, atrakcijas bērniem, u.c.

"Rīga ir unikāla savā būtībā citu Eiropas valstu galvaspilsētu vidū, jo mums ir brīvi pieejama, vairāk nekā 10 km gara jūras pludmale, kuru uztur pašvaldība. Turklāt Vakarbuļļu pludmalei ir piešķirts Zilais karogs. Nav iespējams visās vietās, kur cilvēkiem tīk peldēties, ierīkot oficiālas peldvietas – tas prasītu milzīgus resursus. Tādēļ dome galveno uzmanību pievērš jau esošo peldvietu uzturēšanai, iespēju robežās apsekojot un ieviešot kārtību arī citās vietās," uzsvēra U.Vidavskis. Viņš aicināja cilvēkus izvēlēties oficiālās peldvietas, bet, ja tomēr labāk patīk peldēties kur citur, nekad neaizmirst par drošību uz ūdens un tā tuvumā. 'Lai cilvēki varētu nokļūt oficiālajās peldvietās, dome, piemēram, vasaras sezonā palielina reisu skaitu 3.autobusā, kurš kursē uz Bolderāju, turklāt tā maršruts tiek pagarināts un pasažieriem ir iespēja burtiski "izkāpt pludmalē," norādīja U.Vidavskis.

Viņš arī informēja, ka tiek izskatītas iespējas Rīgā iekārtot vēl kādu oficiālo peldvietu, piemēram, Daugavā – pie Lucavsalas vai pie Ķīpsalas – vietā, kur pašlaik slejas smilšu kalns. "Viss atkarīgs no ūdens kvalitātes un praktiskajām iespējām šos darbus paveikt," sacīja Rīgas domes pārstāvis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)