Banner 980x90

Rīga runā atbild: veloceliņš Pārdaugavā tiks sakārtots

No šodienas, 21.jūnija, Pārdaugavā slēgts Daugavgrīvas ielas posms virzienā uz Bolderāju. Pēc informācijas publiskošanas Riga24.lv saņēma vairāku velobraucēju jautājumu, par veloceliņa Centrs – Imanta pieejamību remontdarbu laikā.

Sazinoties ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, Riga24.lv uzzināja, ka arī departaments vakar saņēmis daudz satraukuma pilnu ziņojumu no velosipēdistiem, kuri ikdienā izmanto veloceliņu. Turklāt velobraucēju bažas ir ne tikai par pārvietošanos konkrētajā ceļa posmā, bet galvenokārt par to, kā tagad šķērsot Daugavgrīvas ielu, kurā ir ļoti intensīva satiksme. Proti – līdz šim pie Kliņģeru ielas atradās luksofors, kurā paši velobraucēji varēja ieslēgt zaļo gaismu, kad bija nepieciešams doties pāri ielai. Tagad luksofora vairs nav un ir tikai neregulējama gājēju pārēja, kas šajā posmā ir bīstama, ņemot vērā daudzu autovadītāju nevēlēšanos dot ceļu gājējiem un riteņbraucējiem.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola apstiprināja, ka konkrētajā veloceliņa Centrs-Imanta posmā šobrīd pārvietošanās ir kļuvusi sarežģītākā, taču, ņemot vērā lielo veloceliņa noslodzi, departaments jau šobrīd domā, kā situāciju risināt. "Mēs centīsimies pēc iespējas īsākā laikā šo lietu sakārtot – vai nu izvietojot norobežojošos stabiņus, vai žogu, lai riteņbraucējus "atdalītu" no pārējās satiksmes plūsmas. Arī par luksofora izvietošanu tiek domāts," solīja departamenta pārstāve.

Tiklīdz konkrēts darbības plāns būs gatavs, par to noteikti tiks informēta sabiedrība, sacīja U.Ahuna-Ozola.

Riga24.lv aicina velosipēdistus būt uzmanīgiem, izmantojot veloceliņu minētajā posmā un sekot līdzi informācijai par satiksmes organizācijas izmaiņām. Par situāciju uz veloceliņa aicinām ziņot Rīgas domes Satiksmes departamentam, lai palīdzētu rast labāko risinājumu un arī turpmāk būtu iespējams ikdienā droši pārvietoties ar velosipēdu maršrutā pilsētas centrs – Imanta – Jūrmala.

Kā jau ziņots, satiksme Daugavgrīvas iela posmā no Bezdelīgu ielas līdz Kliņģeru ielai virzienā uz Bolderāju slēgta līdz nākamā gada pavasarim, jo šajā vietā tiek notiek K.Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukcija. Darbu laikā satiksmes kustība virzienā no Rīgas centra uz Bolderāju tiek novirzīta pa jaunizbūvēto Nameja krastmalu gar Zunda kanālu. 

Riga24.lv pievienojas Satiksmes departamenta aicinājumam sekot līdzi ceļa zīmēm un citiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem, kā arī ievērot braukšanas ātruma ierobežojumus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)