Banner 980x90

Rīgā - seminārs par cigarešu kontrabandas izmeklēšanu

No 20. līdz 22.novembrim Rīgā notiek seminārs par cigarešu kontrabandas izmeklēšanas jautājumiem,pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Linda Plešauniece.

Seminārā piedalās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Rumānijas un Ungārijas ģenerālprokuratūru pārstāvji, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas.

Rīgā organizētais seminārs ir viena no Eiropas Savienības ( ES) programmas "Cīņa ar noziedzību un tās prevencija" (ISEC) finansētā projekta "Stratēģiska, savlaicīga un efektīva cigarešu kontrabandas izmeklēšana" aktivitātēm.

Projekta vadošais partneris ir Rumānijas ģenerālprokuratūra, projektā iesaistītie partneri – Ungārijas ģenerālprokuratūra, Lietuvas ģenerālprokuratūra, Igaunijas ģenerālprokuratūra un Valsts ieņēmumu dienests, kuru pārstāv Muitas kriminālpārvalde.

Minētais projekts tiek īstenots, lai pilnveidotu un rastu efektīvāku  pieeju cigarešu kontrabandas izmeklēšanā uz ES austrumu robežas. Cīņa pret kontrabandu ir viens no tiesībaizsardzības iestāžu prioritārajiem uzdevumiem visās valstīs, kuru atbildīgie dienesti nodrošina ES ārējās austrumu robežas aizsardzību, tādēļ sadarbība starp šīm valstīm jāpaplašina.

Īstenojot projektu "Stratēģiska, savlaicīga un efektīva cigarešu kontrabandas izmeklēšana", līdz šim ir norisinājušies divi semināri: šā gada jūnijā tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvji tikās Bukarestē, Rumānijā, un septembrī – Budapeštā, Ungārijā. Semināros tika pārrunāti jautājumi saistībā ar cigarešu kontrabandas specifiku projekta īstenošanā iesaistītajās valstīs. Semināra dalībnieki dalījās pieredzē cigarešu kontrabandas apkarošanā un atklāšanā. Tika apspriesti jautājumi par tiesiskajām normām un par piemērojamiem sodiem par veiktiem cigarešu kontrabandas noziedzīgiem nodarījumiem. Kā ļoti svarīga cigarešu kontrabandas noziedzīgo nodarījumu atklāšanā tika uzsvērta starptautiskā sadarbība, tajā skaitā kopīgu izmeklēšanas grupu veidošana, kā arī informācijas apmaiņa starp muitas izmeklēšanas dienestiem.

Seminārā Rīgā plānots turpināt diskusijas par cigarešu kontrabandas apkarošanas jautājumiem, ES stratēģiju cigarešu kontrabandas apkarošanā, apspriest darbības metodes un nacionālās stratēģijas savlaicīgai un efektīvai cigarešu kontrabandas izmeklēšanai.

Pēc reģionālajiem semināriem projekta "Stratēģiska, savlaicīga un efektīva cigarešu kontrabandas izmeklēšana" ietvaros plānots izstrādāt rokasgrāmatu kā metodisko materiālu šī noziedzīgā nodarījuma un ar to saistīto jautājumu atklāšanai. Projekta realizācija noslēgsies 2014.gada jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)