Banner 980x90

Rīgā skatāma Aleksandras Cukermanes personālizstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto

''kim?'' Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju 11.februārī plkst.17.00, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Skārņu iela 10, atklās Aleksandras Cukermanes personālizstādi.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "kim?" Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Harita Maniņa, izstāde būs skatāma no 12.februāra līdz 3.aprīlim. Izstādes kuratore ir Zane Onckule.

"Šī vieta ir dzimusi manos darbos! Tas ir kā olai atgriezties pie vistas." Aleksandru Cukermani interesējošais medijs ir gleznošana un zīmēšana, šo laikietilpīgi būvēto un detaļās bagāto tēlu pasauli balstot bērnības atmiņās par Krievijas dāčām, Austrumeiropas ilustrācijās un tautas mākslā. Izstāde Rīgā piezogas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 2.stāva pamatekspozīcijai, lai Cīruļa, Sutas, Beļcovas un Vidberga tuvumā uzburtu jaunu tēlu pasauli - tādu, kuru apdzīvo viegli pietvīkušas audējas, pa kādam princim un vienradzim.

Izstādē eksponētie gobelēni veidoti, sadarbojoties ar tekstilmāksliniecēm Līvu Kaprāli, Jolantu Šalvīti, Velgu Vītolu un Elīnu Vojevodu.

Aleksandra Cukermane (Alexandra Zuckerman) ir dzimusi 1981.gadā Maskavā. Desmit gadu vecumā viņa kopā ar ģimeni imigrēja uz Izraēlu, kur māksliniece joprojām dzīvo un strādā. Aleksandra Cukermane ir studējusi mākslu Bezalelas mākslas akadēmijā Jeruzalemē un Stadelschule Frankfurtē pie Mainas. Viņas darbi ir tikuši izstādīti personālizstādēs: Galeria Sabot, Kluža-Napoka, Rumānija (2015); MK Search Art, San Džiovanni Valdarno, Itālija (kopā ar Michal Helfman un Eli Petel) (2014); Fruit and Flower Deli, Stokholma, Zviedrija (kopā ar Lucie Fontaine) (2014); Art Cologne, Ķelne, Vācija (pārstāvot Galerie Christian Nagel) (2011); Galerie Christian Nagel, Berlīne, Vācija (2008) un Noga Gallery of Contemporary Art, Telaviva, Izraēla (2013). Cukermane ir piedalījusies arī vairākās grupas izstādēs, to vidū "Susy Culinski & friends", Fanta Spazio, Milāna, Itālija (2015); "Filosofen", Galleri Riis (2015), "Paraugs džina veidošanai", galerijā 427, Rīgā, Latvijā (2014/2015); "The Drawing Room", Magasin III , Stokholma, Zviedrija (2014); Pirmajā Herclijas Laikmetīgās mākslas biennālē, Herclija, Izraēla (2007); "As If Words Meant Nothing", Kunstbuero, Vīne, Austrija (2009); "Garbage Man Please Garbage Me", Brun, Diseldorfa, Vācija (2006). Aleksandra Cukermane ir saņēmusi balvu par izcilību mākslās no Bezalelas mākslas departamenta Jeruzalemē un Amerikas-Izraēlas Kultūras fonda Šareta stipendiju.

Izstādes ietvaros 10.februārī plkst.18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Nikola Treci (Nicola Trezzi) lasījums par pēkšņo starptautisko muzeju, galeriju un biennāļu interesi par Itālijas mākslas procesiem 60., 70. un 80.gados, savukārt 12.februārī plkst.17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja telpās lektors uzstāsies ar lasījumu par paplašināto glezniecību (expanded painting).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)