Banner 980x90

Rīgā tramvaja pieturā atdzīvināts sirmgalvis, kuram bija iestājusies klīniskā nāve

Riga24.lv
Riga24.lv

10.februārī Rīgā, tramvaja pieturā, atdzīvināts kāds sirmgalvis, kuram bija iestājusies klīniskā nāve, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Aptuveni 78 gadus vecam vīrietim tramvaja pieturā pēkšņi kļuvis slikti, un viņš zaudējis samaņu. Apkārtējie izsaukuši mediķus. Lai gan līdz mediķu ierašanās brīdim atdzīvināšanas pasākumi nebija sākti, divām brigādēm izdevies vīrieša sirdsdarbību atjaunot, un cietušais nogādāts slimnīcā.

Mediķi atgādina, ka šādos gadījumos ļoti būtiski sniegt palīdzību vēl pirms speciālistu ierašanās, lai turpmākā palīdzības sniegšana būtu efektīvāka.

Slimnīcā no Rīgas reģiona nogādāta 14 gadus veca jauniete, kura mājās ar citu meiteni lietojusi alkoholu, līdz kļuvis slikti - sākusies vemšana, kā arī apziņas traucējumi. Mediķi meitenei konstatējuši saindēšanos ar alkoholu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ir saņemti 1299 izsaukumi, no tiem 195 saistīti ar traumām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)