Banner 980x90

Rīga uz trim mēnešiem kļūs par Eiropas jaunatnes futbola galvaspilsētu

11.janvārī plkst.12.15 Olimpiskā sporta centra futbola hallē notiks Starptautiskā bērnu un jauniešu futbola turnīra "Riga Cup" 12 gadu veciem zēniem oficiālā atklāšana, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja turnīra pārstāvis Pāvels Kuriļonoks.

Turnīrs "Riga Cup" notiek jau 14 gadus un pa šo laiku Rīgu paspēja apmeklēt vairāk nekā 1000 Eiropas futbola skolas, 20000 jauno futbolistu un aptuveni 30000 tūristu. 2013.gadā sacensības tiek organizētas deviņām dažāda vecuma grupām un turpināsies veselus 3 mēnešus. Katrā grupā piedalīsies 16 komandas. Pēc tradīcijas turnīru uzsāks 12-gadīgie futbolisti (2001.g.dz.), kuri jau šajās brīvdienās izspēlēs "Riga Cup" zelta medaļas.

Šogad dalībnieku sastāvs ir ļoti spēcīgs. Uz Rīgu atbrauks angļu Tottenham H futbolisti, holandiešu Twente un Vitesse, itāliešu Atalanta. Pirmo reizi "Riga Cup" turnīrā skatītāji vēros Dinamo derbiju - Kijeva Dinamo un Minska Dinamo spēlētāju pretstāvi. Tradicionāli uz Rīgu atbrauks Skandināvijas (Hammarby IF, Kapylan Pallo, HJK) un Krievijas (Sankt-Peterburga Zenit un FS Chertanovo) labākas futbola skolas.

"Turnīra pastāvēšanas laikā šis pasākums ieguva top-notikuma reputāciju bērnu un jauniešu Eiropas futbola vidē un es kā turnīra direktors ļoti lepojos ar šo faktu. Valstī, kur profesionālais futbols ir aizlaists postā, mums izdevās radīt veiksmīgu projektu, kurš attīsta mūsu bērnu futbolu. Latvijas futbola skolām ir iespēja nospēlēt ar labākām Eiropas skolām, bet vietējiem treneriem un funkcionāriem turnīra laikā ir iespēja iemācīties kaut ko jaunu no saviem ārzemju kolēģiem. Ceru, ka turnīra sacensības iepriecinās jauno paaudzi un futbola cienītājus. Mēs gaidām visus "Riga Cup" turnīra tribīnēs," saka nopelniem bagātais bijušais Latvijas izlases futbolists, "Riga Cup" turnīra direktors Imants Bleidelis.

U-12 grupa piedalīsies Atalanta "Itālija", SDJuSŠOR Zenit "Krievija", Dynamo Kyiv "Ukraina", Kapylan Pallo "Somija", FC Smena Moscow "Krievija", FC Honka "Somija", DFL Podolsk "Krievija", FM Ateitis "Lietuva", FC Lokomotiv Spb "Krievija", Dinamo Minsk "Baltkrievija", FC Minsk "Baltkrievija", FS Chertanovo "Krievija". Rīgas un Latvijas godu aizstāvēs turnīra organizatori "Skonto Academy", ka arī FS "Metta", "RFS" un "Super Nova".

"Vienmēr ir grūti turēties pretī slavenām futbola skolām, kuras piedalās "Riga Cup" turnīros, bet esmu pārliecināts - mūsu futbolisti varēs pierādīt, ka Latvijas futbolam ir nākotne," apsola "Riga Cup" prezidents un JFC "Skonto" direktors Raimonds Laizans.

Apmeklētājiem ieeja uz atklāšanas ceremoniju un spēlēm - bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)