Banner 980x90

Rīgā Valsts robežsardzē notiks atceres pasākumi

Riga24.lv
Riga24.lv

Piektdien, 9.oktobrī, Valsts robežsardzē notiks vēstures atceres pasākumi sakarā ar Latvijas brīvvalsts Robežsargu brigādes sagrāves 75.gadadienu.

Rīgā, Brāļu kapos, plkst.12.00, notiks svinīgais atceres brīdis pie Robežsargu brigādes komandiera ģenerāļa Ludviga Bolšteina kapa vietas, Rēzeknē, Valsts robežsardzes koledžā tiks rīkota tematiskā nodarbība "Robežsargu brigādes likvidācija", savukārt teritoriālajās pārvaldēs notiks vēstures atceres brīži, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.

1940.gada 9.oktobris ir traģiskākā diena robežsardzes vēsturē, kad tika izformēti četri brīvvalsts robežsardzes bataljoni un patiesībā tā bija robežsardzes likvidācija. Latvija, kurai bija atņemta tās neatkarība, zaudēja pēdējo brīvās valsts simbolu. Par godā turētu tradīciju šajā datumā ir kļuvuši Valsts robežsardzes organizētie atceres pasākumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)