Banner 980x90

Rīga Zoodārzā pabeigta ekspozīcijas "Āfrikas savanna" būvniecība

Rīga, 27.sept., LETA. Rīgas Zoodārzā pabeigta ekspozīcijas "Āfrikas savanna" būvniecība, taču teritorijas labiekārtošana vēl turpināsies līdz nākamajam gadam, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Šodien Rīgas domes vadība svinīgi nodeva ekspozīciju Zoodārza pārziņā, lai varētu turpināt tās tālāku labiekārtošanu atbilstoši dzīvnieku vajadzībām.

Zoodārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka esot atzinis, ka līdz ar projekta realizāciju piepildījies daudzus gadus lolots sapnis. "Šis ir unikāls projekts, jo būs, piemēram, pērtiķu sala, kur dzīvniekus no apmeklētājiem atdalīs tikai ūdens. Ekspozīcijas pamatbūvniecība ir pabeigta, atliek tikai mītņu ierīkošana un ekspozīcijas savienošana ar Žirafu māju. Mītnes vēl nepieciešams apmēbelēt, ierīkot rotaļu un barošanas elementus, slēptuves un citas lietas dzīvnieku labsajūtai," paudis Līdaka.

Āfrikas savannas projekts Rīgas Zoodārzā paredz izveidot kopīgu mājvietu, kur žirafes, zebras, antilopes, pērtiķi, Āfrikas dzeloņcūkas, zemes vāveres, degunragputni  un citi savannas dzīvnieki dzīvos pēc iespējas dabiskākā vidē un ļaus apmeklētājiem ielūkoties savā ikdienā.

Projekts, kas aizsākās ar Žirafu mājas atvēršanu 2007.gadā, paredz izveidot jauktu savannas dzīvnieku ekspozīciju 3000 kvadrātmetrus lielā laukumā.

"Ceļojums pa savannu" sāksies pie Āfrikas zirgiem - zebrām, kurām vienīgajām no visas zirgu ģints pārstāvjiem ir melnbalts strīpots krāsojums, kurš katram dzīvniekam ir unikāls. Zebrām kaimiņos dzīvos Āfrikas putni - degunragputni.

Virzoties uz priekšu pa apmeklētāju taku, būs iespējams aplūkot Rotšilda žirafes, bet, dodoties tālāk, varēs nokļūt salā, kur rosīsies pērtiķi. Apmeklētāju celiņi ar mainīgu virzienu un augstumu caur savannas teritoriju virzīsies tā, lai apmeklētāji būtu pēc iespējas tuvāk dzīvniekiem. Tie būs pielāgoti arī cilvēkiem ar īpašam vajadzībām un apmeklētājiem ar bērnu ratiņiem.

Projekta būvniecība tika sākta 2017.gada jūlija beigās un tā kopējās izmaksas ir trīs miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā 2,5 miljonus eiro finansējusi pašvaldība, savukārt 400 000 eiro piešķirti no valsts budžeta.

Projekta autors ir pilnsabiedrība "Re-Arta", būvniecības darbus veica pilnsabiedrība "BBA un Tilts", bet būvuzraudzību nodrošina SIA "Būvuzraugi LV."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)