Banner 980x90

Rīgas Apkaimju aliansei pievienojušās arī Āgenskalna un Purvciema apkaimju biedrības

Rīga, 12.sept., LETA. Rīgas Apkaimju aliansei (RAA) oficiāli pievienojušās arī Āgenskalna un Purvciema apkaimes biedrības, līdz ar ko aliansē tagad ietilpst 12 iedzīvotāju veidotas organizācijas, aģentūru LETA informēja alianses pārstāvji.

Kopumā alianse pārstāv aptuveni 200 000 rīdzinieku intereses, aplēsuši tās pārstāvji. "Tas ir nopietns spēks, ar kuru nevar nerēķināties. Tāpēc mēs, apkaimju eksperti, sevi redzam kā Rīgas pašvaldības stratēģisko partneri ilgtspējīgas un efektīvas pilsētas plānošanā," pauda RAA valdes priekšsēdētāja Alija Turlaja.

"No 58 Rīgas apkaimēm apkaimju biedrības ir izveidotas 19 apkaimēs. Pērn dibinātas četras jaunas biedrības, šogad divas, un, cik zināms, tapšanas procesā ir vēl vismaz divas biedrības," pauda RAA pārstāvji, norādot, ka viņi arī apņēmušies sekmēt jaunu biedrību rašanos, konsultējot un sniedzot praktisku palīdzību interesentiem.

Kā norādīja RAA, iestāšanās aliansē ļauj stiprināt katras biedrības kapacitāti, "veidojot vienotu un spēcīgu komunikāciju ar valsts un pašvaldības iestādēm savu interešu un ideju aizstāvībā." Patlaban RAA dienas kārtībā izvirzīta līdzdalības budžetēšanas sistēmas ieviešana Rīgā, kas ļautu rīdziniekiem lemt par noteiktas daļas budžeta izlietojumu. Aliansē zināja teikt, ka šāds princips vairākus gadus sekmīgi darbojas citās Eiropas valstīs, tostarp, arī Lietuvā un Igaunijā.

RAA ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kura dibināta ar mērķi līdzdarboties Rīgas pilsētas ilgtspējīgā attīstībā, dabas un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā un rīdzinieku dzīves vides kvalitātes uzlabošanā, kā arī labas pārvaldības principa īstenošanā Rīgas pilsētas pašvaldības un valsts iestāžu un iedzīvotāju attiecībās. Aliansi 2018.gada sākumā dibināja desmit Rīgas apkaimju biedrības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)