Banner 980x90

Rīgas Austrumu slimnīcā jauna nodaļa tuberkulozes pacientiem

Ceturtdien, 16.oktobrī, plkst.14.00 Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā svinīgi tiks atklāta Tuberkulozes un plaušu slimību centra (TPSC) 10.Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Nodaļa ir izveidota ar mērķi izolēt un ārstēt pacientus, kuri izvairās no ārstēšanās, neievēro ārstēšanas režīmu, vai kuriem nav iespējams nodrošināt ambulatoro terapiju TPSC struktūrā. Nodaļa izvietota atsevišķā ēkā TPSC teritorijā Stopiņu novada Upeslejās.

10.Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa darbu sāka jau 30.septembrī, lai nodrošinātu nepārtrauktu palīdzību tiem pacientiem, kuri līdz šim to saņēma TPSC filiālē "Ceplīši" Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā. No 2014.gada 1.oktobra šī filiāle ir slēgta: "Šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā to, ka saslimstība ar tuberkulozi samazinās un līdz ar to sarūk tuberkulozes slimnieku skaits," norāda TPSC galvenā ārste Andra Cīrule, "filiāles "Ceplīši" noslodze pēdējo gadu laikā arī bija samazinājusies, un šī ārstniecības struktūrvienība strādāja ar lieliem zaudējumiem."

A.Cīrule uzsver, ka līdz ar šo pacientu pārvietošanu uz Upeslejām ir uzlabojušās viņu veselības aprūpes iespējas, jo ir palielinājusies pakalpojumu - izmeklējumu un speciālistu - pieejamība.

Jaunajā nodaļā ir 24 gultas vietas, pašreiz tajā ārstējas 16 pacienti un strādā 15 darbinieki. Jauno nodaļu iespējams sadalīt trīs atsevišķās daļās, lai izolētu tuberkulozes pacientus atbildoši tuberkulozes infekcijas kontroles principiem.

Tuberkulozes pacienti, kuriem ir nepieciešama paliatīva aprūpe, turpmāk to varēs saņemt Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas Tuberkulozes nodaļā.

Saskaņā ar statistikas datiem ar katru gadu valstī samazinās saslimstība ar tuberkulozi (1998.gadā 1820 jaunatklāti saslimšanas gadījumi, 2013.gadā - 776 un 2014.gada 9 mēnešos - 466), kā arī samazinās tuberkulozes pacientu ārstēšanas ilgums stacionāros, līdz ar to pakāpeniska stacionāro tuberkulozes ārstēšanas iestāžu slēgšana ir tikai likumsakarīga.

Neskaidrību gadījumā lūdzam zvanīt pa tālruņiem:
* Stacionāra TPSC Uzņemšanas nodaļa, tālrunis: 67048218
* Stacionāra TPSC sekretāre, tālrunis: 67048202
* Stacionāra TPSC 10.Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa, tālrunis: 67048266
* Strenču PNS, tālrunis: 64731340, 64731597

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)