Banner 980x90

Rīgas Biržā konference par Latvijas un Beļģijas mākslas sakariem

30. janvārī plkst.10.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz starptautisku zinātnisku konferenci "Latvija–Beļģija. Kultūrpolitika un mākslas sakari 20.gadsimtā un 21. gadsimta sākumā", kas organizēta, lai rosinātu domu apmaiņu un aktualizētu abu valstu diplomātisko attiecību un profesionālās mākslas savstarpējo saikņu izpēti. Konferences norises vieta - Mākslas muzeja Rīgas Birža  Konferenču zālē (Doma laukumā 6, Vecrīgā), pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta projekta vadīāja Aija Brasliņa.

Latvijas un Beļģijas mākslas vēsturiskos sakarus iezīmē Mākslas muzejā  Rīgas Birža  apskatāmā izstāde "Iespaidi un paralēles. Beļģu un latviešu glezniecība no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas. 20.gadsimta pirmā puse" un tai veltītais izdevums, ko muzeja speciālisti sagatavojuši sadarbībā ar izdevniecību "Neputns". Starpkultūru dialogu risinot, publicēto rakstu autores Ginta Gerharde-Upeniece, Daiga Upeniece un izstādes kuratore Aija Brasliņa konferencē iepazīstinās ar savu līdzšinējo pētījumu atziņām, savukārt M. K. Čurļoņa Nacionālā mākslas muzeja direktors Osvalds Daugelis (Osvaldas Daugelis) – ar radniecīgas beļģu mākslas kolekcijas vēsturi Lietuvā.

Rīgā sarīkotā izstāde ievada Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras un publiskās diplomātijas programmu, ko 2014.gada nogalē un 2015.gada sākumā Beļģijas pilsētās – Ljēžā un Laluvjērā – turpinās divas konceptuāli atšķirīgas izstādes.

Pievēršoties dažādiem beļģu un latviešu mākslas saskares aspektiem, abās skatēs būs eksponēti darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Valonijas muzeju (Musée des Beaux-Arts de Liège, Musée Ianchelevici) krājumiem. Beļģijas muzeju pārstāves Režīna Remona (Régine Rémon) un Valērija Formerī (Valérie Formery) konferencē prezentēs sadarbības partneru institūcijas un to darbības principus.

Konferenci rīko Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Valonijas-Briseles starptautisko administrāciju.
Aicināti visi interesenti! Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Ieeja konferencē ir bez maksas.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)