Banner 980x90

Rīgas brīvostas pārvalde izsludinājusi inovāciju konkursu studentiem "Osta pilsētai"

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Rīgas brīvostas pārvalde izsludinājusi inovāciju konkursu studentiem "Osta pilsētai", kura pamatmērķis ir veicināt moderno tehnoloģiju laikmetam atbilstošu risinājumu izmantošanu Rīgas brīvostas saimnieciskajā darbībā, tostarp jaunu sadarbības partneru piesaistē no Āzijas valstīm, aģentūrai LETA pavēstīja konkursa pārstāvji.

Konkursā drīkst piedalīties ikviens Latvijas augstskolās studējošais, kā arī ikviens valstspiederīgais, kurš studē ārzemju augstskolās. Jaunieši tiek aicināti meklēt un rast jaunas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai, vadoties pēc pieciem tematiskajiem virzieniem: tehnoloģijas, konkurētspēja, loģistika, vide un mārketings. Inovācija var būt unikāla, proti, bez jau gataviem analogiem produktiem tirgū, vai arī piedāvātā ideja var būt jau citviet pasaules ostās izmantots un veiksmīgs risinājums.

Radošajās sacensībās komandai divu cilvēku sastāvā jāpiedāvā kāda inovācija atbilstoši minētajiem tematiskajiem virzieniem. Otrajā atlases kārtā jeb konkursa finālā studentiem idejas būs jāprezentē klātienē, izveidojot kodolīgu un atraktīvu video prezentāciju par savu inovāciju.

"Ostas darbībai ir nozīme tautsaimniecības izaugsmē, jo īpaši, ja tiek izmantotas modernā laikmeta sniegtās iespējas. Lai modernizētu ostu, vēlamies aicināt jaunos prātus palūkoties uz to no malas un piedāvāt savus risinājumus. Iepriekšējo konkursu rezultāti apliecinājuši, ka mums ir radoši un talantīgi jaunieši, kas ir spējīgi radīt ne vien inovatīvas idejas, bet pat jau funkcionējošus piedāvāto risinājumu prototipus. Ticam, ka ar šo konkursu varam sniegt ieguldījumu ne tikai ostas turpmākā darbībā, bet arī jauniešu profesionālajā izaugsmē," pauda Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks Mārtiņš Ziemanis.

Studentu komandas konkursam var pieteikties līdz šā gada 28.aprīlim konkursa mājaslapā "ostapilsetai.lv", darbi jāiesniedz līdz 12.maijam, savukārt konkursa fināls notiks 18.maijā.

Pērn konkursā atzinību guva Rīgas Tehniskās universitātes studenti, kuri izstrādāja ostas darbībā reāli izmantojamu produktu - elektroniskās loču kvīts sistēmas prototipu.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra un apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)