Banner 980x90

Rīgas brīvostas pārvalde plāno veikt nosusināšanas darbus Kundziņsalas dzīvojamā rajonā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Rīgas brīvostas pārvalde plāno veikt nosusināšanas darbus Kundziņsalas dzīvojamā rajonā, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostā.

Uzņēmumā skaidroja, ka Kundziņsala ir ne tikai Rīgas ostas teritorija ar visstraujāko attīstību, bet ar aptuveni 450 iedzīvotājiem veido arī vienu no lielākajiem apdzīvotajiem rajoniem ostas robežās. Pēc Kundziņsalas iedzīvotāju iniciatīvas, sadarbojoties ar iedzīvotāju biedrību "Kundziņsala", Rīgas brīvostas pārvalde plāno veikt nosusināšanas darbus Kundziņsalas dzīvojamā rajonā.

Kundziņsalas iedzīvotāji ilgstoši ir sūdzējušies par gruntsūdeņu augsto līmeni, kas īpaši paaugstinās pavasaros vai pēc ilgstošām lietavām un rada plūdu situāciju. Pašreiz VSIA "Meliorprojekts" atbilstoši līgumam, kas noslēgts ar Rīgas brīvostas pārvaldi, izstrādā Kundziņsalas dzīvojamā rajona nosusināšanas projektu, kuru plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Kundziņsalas dzīvojamā rajona nosusināšanas projekta gaitā paredzēts ne tikai izveidot meliorācijas sistēmu gruntsūdens līmeņa pazemināšanai pēc lietus vai plūdiem, bet arī izbūvēt sūkņu staciju, kas nodrošinās ūdeņu atsūknēšanu no apdzīvotajām teritorijām. Sūkņu stacijas izbūve paaugstinās arī vispārējo drošības līmeni ostas teritorijā un nodrošinās ostas gatavību ārkārtas situācijām.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra un apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)