Banner 980x90

Rīgas cirka ēkas fasādi plānots nostiprināt šā gada pirmajā pusgadā

Foto: Gatis Dieziņš/ LETA
Foto: Gatis Dieziņš/ LETA

Lai tiktu īstenoti Rīgas cirka ēkas drošības pasākumi, Rīgas cirks, kā Merķeļa ielas 4 ēkas apsaimniekotājs, jau veicis vairākus pasākumus, aģentūrai LETA pastāstīja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Paredzēts, ka šā gada pirmajā pusē tiks veikta cirka ēkas fasādes nostiprināšana. Šo darbu veikšanai Rīgas cirks noslēdzis līgumu ar SIA "Būvkore", kas līdz marta beigām izstrādās projektu.

Savukārt jau gada sākumā Rīgas cirks noslēdza līgumu ar "Rīgas satiksmi" par tai piederošo atsaišu un attiecīgo enkuru noņemšanu no Rīgas cirka ēkas fasādes gar Merķeļa ielu un pārvietošanu uz citiem balstiem. Šo uzdevumu īstenošanai Kultūras ministrija pērnā gada decembrī piešķīra 70 000 eiro lielu finansējumu.

Vizule minēja, ka ministrija Rīgas cirkam uzdevusi līdz marta otrajai pusei sagatavot un iesniegt operatīvo bilanci par pirmo ceturksni. Pēc tās saņemšanas ministrija izvērtēs Rīgas cirka finanšu situāciju un lems par turpmāko rīcību.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas būvvalde šonedēļ informēja, ka no Rīgas cirka, Kultūras ministrijas un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pieprasījusi informāciju par turpmāko rīcību saistībā ar cirka ēkas tehnisko stāvokli un plānotajiem sabiedriskās drošības garantēšanas pasākumiem cirka ēkas tiešā tuvumā, taču atbildes vēl nav saņēmusi.

Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka pastāstīja, ka būvvalde no Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ir saņēmusi BVKB pieņemto lēmumu par cirka ēkas, Merķeļa ielā 4, bīstamības novēršanu un ekspluatācijas aizliegumu, taču vēstules ar lūgumu sniegt aktuālo informāciju par turpmāko rīcību saistībā ar cirka ēkas tehnisko stāvokli un šajā sakarā pieņemtajiem lēmumiem, piemēram, plānotajiem sabiedriskās drošības garantēšanas pasākumiem cirka ēkas tiešā tuvumā, atbildīgajām personām noteiktajiem pienākumiem cirka ēkas konservācijas un sakārtošanas procesā, ir nosūtītas arī ministrijai, VNĪ un pašam cirkam.

Ar BVKB lēmumu Rīgas cirka ēka Rīgā kopš 11.februāra apmeklētājiem ir slēgta. BVKB secināja, ka Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties.

Neskatoties uz cirka ēkas slēgšanu, VSIA "Rīgas cirks" kā juridiska organizācija turpina darbu, un tās aktuālākais uzdevums patlaban ir plānot, kā turpināt Latvijā cirka tradīciju šā brīža situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā. BVKB lēmums nozīmē to, ka drošības apsvērumu dēļ cirka ēkā tiek pilnībā apturēta publisku pasākumu - cirka izrāžu - rīkošana, jo cirka skatītāju tribīnes nav droši izmantojamas pilnai noslodzei.

Pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas Rīgas cirks ir izveidojis krīzes pārvarēšanas komisiju, lai kompleksi un operatīvi risinātu radušos situāciju un pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem. Komisijā strādā Kultūras ministrijas kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī Rīgas cirka deleģētie pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)