Banner 980x90

Rīgas cirka pārstāvji informēs par gaidāmo sezonu

Rīga, 14.aug., LETA. Rīgas cirka Zirgu stallī šodien plkst.12 notiks preses konference, kurā cirka vadība informēs mediju pārstāvjus par gaidāmo sezonu un aktualitātēm, aģentūru LETA informēja Rīgas cirka pārstāve Ieva Miltiņa.

Atklājot jauno sezonu, kas sakrīt ar cirka ēkas 130.jubilejas gadu, tā radošā komanda piedāvās virkni jaunumu - cirka izrādes būs skatāmas gan pie sadarbības partneriem, gan Rīgas cirka arēnā. Tāpat jaunajā sezonā turpināsies Cirka skolas apmācības.

Sakarā ar to, kā noslēgti neatliekamie cirka ēkas fasādes konservācijas darbi, un nākamo divu gadu laikā notiks cirka ēkas atjaunošanas pirmās fāzes projekta izstrāde, šīs sezonas laikā cirka ēku iedzīvinās nozīmīgi sadarbības partneri - laikmetīgās mākslas festivāls "Survival kit" un jauno teātra mākslinieku trupa "Kvadrifrons".

Medijiem paredzētajā pasākumā piedalīsies Rīgas cirka valdes locekle Ināra Kehre, radošais direktors Mārtiņš Ķibers, izrāžu kuratore Odrija Fišere, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra direktore Dana Bjorka, kā arī trupas "Kvadrifrons" dramaturgs Evarts Melnalksnis.

Kā ziņots, KM no Eiropas fondu līdzekļiem VSIA "Rīgas cirks" rekonstrukcijā līdz 2022.gadam ir gatava investēt aptuveni trīs miljonus eiro, pavēstīja ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Vilsones vērtējumā, pozitīvas pārmaiņas cirka attīstībā sākušās pērn pēc cirka vadības nomaiņas un patlaban esot izveidota "spēcīga komanda", kura spēj aktīvi strādāt cirka pārmaiņu virzienā, piedāvājot piecu gadu darba stratēģiju, ko tuvākajā laikā ministrija plāno apstiprināt.

Jau vēstīts, ka pērn tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Vērtējot Merķeļa ielā 4 esošās būves tehnisko nolietojumu, SIA "CMB" konstatēja, ka tās pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39% apmērā.

1888.gadā celtajam Rīgas cirkam ir noteikts valsts nozīmes kultūras objekta statuss. Pagājušā gada martā amatā ieceltā cirka direktore Kehre paudusi cerību, ka Rīgas cirks kļūs par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Tajā varētu darbosies arī cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas.

Lai cirka tehniskā stāvokļa problēmu risinātu, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ēkas fasādes remontdarbiem tika piešķirti 349 676 eiro, bet konkursa rezultātā remontdarbus par 208 959 eiro veic SIA "Velve". Pagājušajā gadā šis pats uzņēmums par 6600 eiro veica arī ēkas fasādes nostiprināšanas darbus.

Tāpat šī gada maijā valdība cirka fasādes konservācijai un nostiprināšanai piešķīra vēl 228 624 eiro.

Rīgas cirka ēka Merķeļa ielā ir vienīgā saglabājusies celtne Baltijas valstīs, kas celta cirka mākslai. To projektējis arhitekts Jānis Fridrihs Baumanis un tā uzcelta pirms 130 gadiem - 1888.gadā. 1918.gadā ēka pārbūvēta pēdējo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)