Banner 980x90

Rīgas dome šogad veiks remontdarbus 78 izglītības iestādēs

Rīga, 19.febr., LETA. Rīgas domes Īpašuma departaments šogad plāno veikt dažāda apmēra remontdarbus 28 Rīgas skolās un 50 bērnudārzos, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien apstiprināja Īpašuma departamenta finanšu līdzekļu izlietojumu 2018.gadā kopsummā par 3,5 miljoniem eiro. Kā aģentūrai LETA norādīja departamenta pārstāvis Rihards Rusins, summa jau sākotnēji tikusi ierēķināta pašvaldības šī gada budžetā, tāpēc "papildus nekas nav piešķirts" un tagad tikai precizēts to skolu un ēku saraksts, kurām atjaunošanas darbi tiks veikti.

Pirmsskolas izglītības iestāžu ēku un teritoriju atjaunošanas darbiem kopumā tiks atvēlēti 1,10 miljoni eiro, bet skolu ēku un teritoriju atjaunošanai - 1,30 miljoni eiro. Kā norādīja departamenta pārstāvji, remontdarbi būs visdažādākie - izlases veidā izvēlētu ēku renovācija un labiekārtošana, siltināšanas darbi, noteksistēmu atjaunošana, teritoriju labiekārtošana un citi.

550 000 eiro departaments plāno atvēlēt arī 12 administratīvo ēku remontdarbiem, tostarp, Rīgas patversmes, kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde", Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāles un citu ēku atjaunošanai.

550 000 eiro paredzēti arī graustu piespiedu sakārtošanai un nojaukšanai no kuriem lielāko daļu plānots atgūt, jo ēku piespiedu sakārtošanas izmaksas tiek piedzītas no to īpašniekiem.

Galējo lēmumu par finanšu izlietojumu vēl skatīs Rīgas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)