Banner 980x90

Rīgas Domā - Barikāžu atcerei veltīts koncerts "Vakara saullēkts"

20. janvārī Rīgas dome aicina apmeklēt vienu no lielākajiem Barikāžu atcerei veltītajiem pasākumiem koncertu "Vakara saullēkts", kas notiks Rīgas Domā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore  Dzintra Āboliņa un IKSD sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Klausītāji tiks aicināti pakavēties atmiņās par kopīgo pagātni, 1991.gada janvāra notikumiem un par ceļu uz neatkarību. Koncerta sākums plkst.18.00 un ieeja tajā ir bez maksas.

Koncerta "Vakara saullēkts" caurviju dzīpars būs koklētājas Laimas Jansones muzicēšana. Rīgas kamerkoris "Ave Sol" dziedās latviešu kormūzikas klasiku - Jēkaba Graubiņa, Jurjānu Andreja un Emiļa Melngaiļa latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī Pētera Barisona un Jāzepa Vītola kora dziesmas. No mūsdienu repertuāra "Ave Sol" sniegumā varēs dzirdēt Pētera Plakida skaņdarbu "Tavas saknes tavā zemē" ar Vizmas Belševicas dzeju, kā arī Ērika Ešenvalda kompozīciju 'O salutaris hostia". Rīgas kamerkori "Ave Sol" šajā koncertā diriģēs Andris Veismanis, kurš 2013.gada rudenī kļuva par kora galveno diriģentu.

Klausītājus koncerta laikā priecēs arī "Ave Sol" solistes Sniedze Kaņepe, Santa Stalidzāne un Aija Veismane, kuru trio izpildījumā skanēs dziesmas "Skaņu balsu es palaidu" un "Dzied’ pa priekšu, brāļu māsa".

Koncertā piedalīsies arī "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, atskaņojot slavenā amerikāņu minimālista Filipa Glāsa meditāciju un kopā ar Laimu Jansoni improvizējot tēlainu skici "Saullēkts". Stīgu kvartetā spēlē Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķi Kristiāna Šīrante, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Kārlis Klotiņš un altists Pēteris Trasuns.

Programmu kuplinās solistes Ievas Paršas skanīgā balss un aktiera Ulda Anžes lasītās dzejas un prozas rindas. Pirms koncerta klausītājus uzrunās mācītājs - Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)