Banner 980x90

Rīgas dome pagaidu darba vietu izveidei pilsētā nākamgad plāno piešķirt 143 816 eiro līdzfinansējumu

Riga24.lv
Riga24.lv
Rīgā nodarbinātības pasākumam "Algoti pagaidu sabiedriskie darbi" (APSD) nākamgad plānots piešķirt pašvaldības priekšfinansējumu 47 761 eiro un līdzfinansējumu 143 816 eiro apmērā.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja šodien sēdē skatīja jautājumu par pašvaldības priekšfinansējumu un līdzfinansējumu pasākumam APSD.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību 2015.gadā un 2016. gadā īsteno APSD, kas tiek finansēts no valsts speciālā budžeta finanšu līdzekļiem.

Provizoriski 2017.gadā Rīgā plānots izveidot 413 pagaidu darba vietas.

APSD pasākuma mērķis ir darba iemaņu un sociālo prasmju attīstīšana un uzturēšana ilgstošiem bezdarbniekiem pašvaldības izveidotajās darba vietās bez nolūka gūt peļņu, veicot pagaidu darbus, kas rada sociālu labumu sabiedrībai. Pagaidu darbu veikšanai nav nepieciešama iepriekš iegūta speciāla kvalifikācija, tādejādi APSD pasākumā ļauj iesaistīties cilvēkiem bez profesijas un specialitātes.

Šogad nodarbinātības situācija valstī turpina uzlaboties. Rīgā bezdarba līmenis svārstījās robežās no 5,2% janvārī līdz 4,9% septembrī un bezdarbnieku skaits 30.septembrī NVA Rīgas reģionālajā filiālē bija 15 419 personas, no tām bezdarbnieka pabalstu nesaņēma 3 934 persona jeb 26% no visiem Rīgā reģistrētajiem bezdarbniekiem. Septembra beigās Rīgā ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars NVA Rīgas Filiālē reģistrēto bezdarbnieku vidū bija 1 835 personas jeb 11,9%. Savukārt, septembrī Rīgas Sociālā dienestā (RSD) reģistrēto ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars bija 403 personas jeb 23,8% no visiem darbaspējīgiem nestrādājošajiem RSD testēto sociālo pabalstu saņēmējiem. Salīdzinājumā ar ilgstošo bezdarbnieku skaitu RSD 2015.gada septembrī, samazinājums ir par 182 personām jeb 2,2%.

Departaments un aptaujātie līdzšinējie APSD pasākuma partneri ir gatavi pašvaldībā kopā izveidot līdz 300 pagaidu darba vietām, nodarbinot bezdarbniekus katru mēnesi.

Darba vietas plānots izveidot Labklājības departamenta pakļautības iestādēs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pakļautības iestādēs, Rīgas domes Īpašumu departamentā, Rīgas pilsētas būvvaldē, Rīgas pieminekļu aģentūrā un nevalstiskajās organizācijās, Satiksmes departamentā Mājokļu un vides departamentā, Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā, Rīgas Austrumu izpilddirekcijā, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā.

Paredzams, ka šā gada laikā APSD pasākuma aktivitāšu ietvaros varētu tikt iesaistīti vismaz 900 ilgstošie bezdarbnieki. APSD pasākuma kopējā summa plānota 716 942 eiro. Lai nodrošinātu savu dalību APSD pasākumā, pašvaldības priekšfinansējums 2017.gadā nepieciešams 47 761 eiro un līdzfinansējums 143 816 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)