Banner 980x90

Rīgas dome plāno kompensēt transporta un ēšanas izdevumus tuberkulozes slimniekiem

Rīga, 19.dec., LETA. Rīgas domes Labklājības departaments nākamgad plāno tērēt 61 000 eiro, lai vismaz daļēji nodrošinātu sabiedriskā transporta izdevumus tiem tuberkulozes slimniekiem, kam ikdienas jāierodas pēc nozīmētās zāļu devas, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Finansējums šim mērķim plānots kā atbalsts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas īstenotajai "DOTS" terapijai. Ar terapijas palīdzību plānots motivēt ārstēties ambulatoros tuberkulozes slimniekus, kuriem ikdienas jāierodas ārstniecības iestādē pēc nozīmētās zāļu devas un zāles jāizdzer māsas uzraudzībā, tāpēc dome paredz apmaksāt vienā reizē sabiedriskā transporta izdevumus 2,30 eiro apmērā un līdzfinansēt pārtikas iegādi 1 eiro apmērā atbilstoši slimnīcā noteiktajai kārtībai.

Departamenta aplēsēs liecina, ka kopumā sabiedriskā transporta izdevumi tiks kompensēti 15 000 reizes, bet pārtikas iegāde - 25 600 reizes.

Tāpat 84 600 eiro plānots atvēlēt HIV profilakses pasākumu īstenošanai un psihosociālo pakalpojumu nodrošināšanai narkotisko vielu lietotājiem.

Departamenta pārstāve Inga Solovjova norādīja, ka šis pakalpojums sevī ietver HIV konsultanta konsultācijas, HIV testu veikšanu, sociālā darbinieka un psihologa konsultācijas, šļirču apmaiņas pakalpojumu, kā arī individuālā ielu darba veikšanu, kas ietver sevī izlietoto šļirču savākšanu no injicējamo narkotiku lietotāju pulcēšanās un uzturēšanās vietām.

Vēl 31 145 eiro plānots atvēlēt piecu veselības istabu darbības atbalstam, kur tiks sniegta iespēja saņemt bezmaksas mediķa konsultācijas, izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni asinīs, kā arī veikt bezmaksas HIV, B un C hepatīta testus un citas ekspertīzes.

Tāpat 25 000 brīvprātīgo donoru kustības atbalstam, kas paredz segt donoriem sabiedriskā transporta izdevumus 1,20 eiro apmērā par katru asins nodošanas reizi

164 762 eiro plānots atvēlēt dažādu veselības un ģimenes veselības veicināšanas pasākumu īstenošanai, piemēram, tādas vides radīšanai, kas veicina veselīgus paradumus darbspējīgā vecuma iedzīvotāju vidū, iedzīvotāju zināšanu uzlabošanai par reproduktīvo veselību, personīgās higiēnas un mutes veselības nozīmi, kā arī citiem pasākumiem.

Kopumā šo pasākumu īstenošanai dome nākamgad tērēs 366 507 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)