Banner 980x90

Rīgas dome tērēs 800 000 eiro dažādu vietu labiekārtošanai pilsētā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti trešdien, 8.jūlijā, piešķīra vairāk nekā 800 000 eiro sešu dažādu vietu labiekārtošanas projektu īstenošanai.
Kā pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pastāstīja Rīgas domē, 25 000 eiro plānots piešķirt projektam, lai izstrādātu tehniski ekonomisko pamatojumu Torņakalna degradētās teritorijas attīstībai. Tā ir viena no  pilsētas attīstības prioritātēm, īpašu uzmanību pievēršot pamestām un neizmantotām transporta infrastruktūras teritorijām, pielāgojot tās jaunu uzņēmumu izvietošanai.
 
Tāpat līdzekļi piešķirti Grīziņkalna teritorijas attīstības turpināšanai, un par 65 000 eiro Grīziņkalnā tiks uzstādīts jauns žogs gar skeitparku, kā arī rekonstruētas ietves gar Ata ielu un Pērnavas ielu.
 
Atbalstīta arī apgaismojuma ierīkošana visā Uzvaras parkā, ko veiks SIA "Rīgas gaisma", kā arī gājēju un veloceliņa Rīgas centrs – Dārziņi turpinājuma izbūve 630 m garumā.
 
Lai nodrošinātu kvalitatīvu vides pieejamību apmeklētājiem, Rīgas pilsētas kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" par 204 000 eiro tiks veikta iekšējo asfaltēto gājēju celiņu rekonstrukcija virzienā no vēsturiskās parka ieejas Meža prospektā uz bērnu rotaļu pilsētiņu.
 
176 600 eiro piešķirti projektam, kura ietvaros dzīvojamās mājas Brīvības ielā 443, 445 un 451 tiks pievienotas pilsētas centralizētajam kanalizācijas tīklam un tiks veikta to ūdensapgādes sistēmu rekonstrukcija.

Pilsētas infrastruktūras fonda mērķis ir finanšu līdzekļu uzkrāšana un apsaimniekošana inženiertehniskās infrastruktūras un sociālās infrastruktūras uzturēšanas un attīstības projektiem. Fonda līdzekļus veido ieņēmumi no pašvaldības nodevas par pašvaldības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)