Banner 980x90

Rīgas domes komiteja atbalsta ieceri no 1.septembra nodrošināt brīvpusdienas pašvaldības bērnudārzos

Rīga, 23.maijs, LETA. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja ieceri no 1.septembra nodrošināt brīvpusdienas pašvaldības bērnudārzos, noskaidroja aģentūra LETA.

Lēmums paredz no 1.septembra segt brokastu, pusdienu un launaga izmaksas visiem izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu pašvaldības izglītības iestādēs, kā arī privātajās izglītības iestādēs. Tāpat šis lēmums attieksies uz tām pašvaldības skolām, kuras strādā ar 14 vai 24 stundu darba režīmā.

Skolām, kur ēdināšanas pakalpojumus sniedz komersanti, lai segtu visus saistītos izdevumus, pašvaldība atvēlēs 1,42 eiro par pusdienām vai 2,77 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu.

Pašvaldības pirmsskolās līdzfinansējuma summa būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu vai arī 2,21 eiro par brokastīm, pusdienām, launagu un vakariņām. Par šo summu plānots segt pārtikas produktu iegādes izdevumus, jo pārējos ar ēdināšanu saistītos resursus nodrošina pašvaldība.

Savukārt privātajās pirmsskolās, lai segtu pārtikas produktu iegādes izdevumus, jo pirmsskolas izglītības pakalpojuma līdzfinansējuma aprēķinā ir iekļautas ar ēdināšanu saistīto resursus izmaksas, tie būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu.

Tiem privāto pirmsskolu audzēkņiem, kuru ģimene atbilst trūcīgas, maznodrošinātas vai daudzbērnu ģimenes statusam, pašvaldības maksa par brokastīm, pusdienām un launagu būs 2,77 eiro.

Saskaņā ar Valsts Izglītības informācijas sistēmas datiem, šogad 1.janvārī pašvaldības skolās pirmsskolas izglītību iegūst 25 904 audzēkņi.

Gala lēmumu šajā jautājumā pieņems Rīgas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)