Banner 980x90

Rīgas domes komiteja beidzot atbalsta JKP ieceri azartspēļu zāles turpmāk atvērt tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās

Rīga, 3.jūl., LETA. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstījusi "Jaunās konservatīvās partijas" (JKP) ieceri azartspēļu zāles turpmāk ļaut atvērt tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, aģentūra LETA noskaidroja domē.

JKP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns rosināja izdarīt grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" un uzdot Pilsētas attīstības departamentam Rīgas teritorijas plānojumā līdz 2030.gadam iekļaut normu, ka visā Rīgas teritorijā atvērt kazino, bingo zāli, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu un organizēt attiecīgās azartspēles, kā arī sniegt azartspēļu pakalpojumus var tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Šādu iniciatīvu JKP deputāti bija virzījuši vairākkārt - rosinājuši to skatīt gan domes, gan komiteju sēdēs. Plaši azartspēļu zāļu nākotne tika apspriesta vienā no pēdējām Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas sēdēm, kurā jau tad departaments informēja, ka jaunais plānojums paredz ievērojami samazināt azartspēļu zāļu skaitu Rīgā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Ilze Purmale toreiz pastāstīja, ka patlaban pēc objekta statusa un atrašanās vietas atbilstošas Rīgas teritorijas plānojumam no 2006.-2018.gadam ir 108 spēļu zāles. 93 no tām atbilst objekta statusam, bet 15 esošās zāles jau tagad neatbilst objekta statusam. Taču balstoties uz pirmo Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030.gadam redakciju, nākotnē atbilstošas būs vien 36 zāles, jo jaunajā plānojumā spēļu zāles būs atļauts izvietot tikai jauktas apbūves centra teritorijās.

Patlaban notiek Rīgas teritorijas plānojuma redakcijas pilnveide un savus priekšlikumus iesniegt var jebkura institūcija un persona. Līdz ar to, arī Pilsētas attīstības komitejas sēdē Purmale rosināja Bordānam savu priekšlikumu iesniegt kā vienu no priekšlikumiem plānojuma pilnveidei.

Lai gan sākotnēji komitejas deputāti Bordānu iztaujāja par iespējamajiem tiesvedības riskiem, rezultātā deputāti vienbalsīgi nobalsoja par šāda formulējuma iekļaušanu pašreizējā plānojuma redakcijā.

Rīgas teritorijas plānojums līdz 2030.gadam atkārtotai sabiedriskai apspriešanai tiks nodots šī gada rudenī. Ja neviena sūdzība vai citas institūcijas priekšlikumi neiebildīs pret šādu formulējumu un plānojums tiks apstiprināts ar Bordāna iekļauto punktu - Rīgā tiešām azartspēļu zāles turpmāk atradīsies tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Galējo lēmumu par formulējuma iekļaušanu pilsētas plānojuma redakcijā vēl pieņems Rīgas dome.

Kā informē Bordāns, JKP sabiedrisko iniciatīvu portālā "www.manabalss.lv" ir uzsākusi parakstu vākšanu, kas paredz azartspēļu aizliegšanu visā Latvijas teritorijā, ne tikai Rīgas centrā un mikrorajonos. Pāris nedēļu laikā iniciatīvas atbalstam savākti jau gandrīz 3000 parakstu.

"Pateicoties JKP aktivitātēm, pagājušajā nedēļā ir izdevies apturēt jaunas spēļu zāles atvēršanu Smiltenē. Partija savāca vairākus simtus Smiltenes iedzīvotāju parakstus, tāpēc Smiltenes dome bija spiesta pieņemt lēmumu par atļaujas neizsniegšanu kārtējai spēļu zālei," saka Bordāns.

Rīgas dome par azartspēļu zāļu ierobežošanu cīnās jau vairākus gadus. Kopš 2001.gada nav izsniegta neviena atļauja atvērt jaunu spēļu zāli. Pērn rudenī pieņemts arī lēmums turpmāko piecu gadu laikā Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā, kā arī jauktas apbūves teritorijā likvidēt 42 spēļu zāles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)