Banner 980x90

Rīgas domes opozīcija vienojusies rosināt Turlā atstādināšanu no amata

Rīga, 4.jūn., LETA. Visas Rīgas domes opozīcijas frakcijas vienojušās parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiks rosināts izteikt neuzticību Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš norādīja, ka tuvākajās dienās tiks savākti nepieciešamie paraksti un pieprasījums tiks iesniegts domes vadībai. Šādu lēmumu opozīcija pieņēmusi pēc šodien notikušajām sarunām ar Turlo, kurā tika uzklausīts viņa redzējums par turpmāko domes darbu.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Turlais amatā tika ievēlēts 30.maijā.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Opozīcija paudusi viedokli, ka sadarboties ar S/GKR bloku neplāno, savukārt no partijas izslēgtie biedri dibinājuši "Neatkarīgo deputātu frakciju", norādot, ka ir gatavi sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem.

Kopumā Rīgas domē strādā 60 deputāti, no kuriem 32 līdz šim bija koalīcijas pārstāvji. Līdz ar četru deputātu izslēgšanu no "Saskaņas", koalīcija palikusi 28 deputātu sastāvā. Tas ir par vienu vairāk nekā ir opozīcijas deputātu, jo Oskaram Putniņam izstājoties no partijas "Latvijas attīstībai, opozīcija palika 27 deputātu sastāvā.

Tikmēr Turlais uzsācis individuālas tikšanās ar opozīcijas frakcijām, lai pārrunātu turpmāko iespējamo sadarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)