Banner 980x90

Rīgas Ekonomikas augstskolas absolventi ziedo 56 tūkstošus eiro augstskolas studiju stipendijām pirmkursniekiem

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) absolventi ir ziedojuši 56 450 EUR, lai sniegtu iespēju 22 augstskolas pirmā kursa studentiem saņemt studiju maksas stipendiju vienam gadam. 
Stipendijas saņems deviņpadsmit REA bakalaura programmas pirmā kursa studenti no Latvijas, viens students no Lietuvas un divi studenti no Igaunijas. Vienas stipendijas apmērs ir 3500 EUR vai 1750 EUR, kas attiecīgi sedz viena gada studiju maksu 100% vai 50% apmērā.

Stipendijas tiek piešķirtas, pamatojoties uz studentu finansiālajām vajadzībām, akadēmisko potenciālu un motivāciju. Stipendijas ieguvējus noteica REA absolventi, jo visi kandidāti tikās ar absolventiem individuālās intervijās.

REA Absolventu asociācijas prezidents Raimonds Kulbergs stāsta, ka: "Lai gan šis ir tikai trešais gads, kad absolventi vāc līdzekļus stipendijām, var secināt, ka sekmes ir iespaidīgas. Pirmajā gadā no absolventiem tika savākti 10 000 EUR, otrajā gadā 44 400 EUR, bet šogad 56 450 EUR (tai skaitā 47 700 EUR no Latvijas)."

Aicinājumam ziedot atsaukušies nedaudz vairāk kā 200 bijušie REA studenti. "Atbalstam no Zviedrijas un Latvijas valsts samazinoties un studiju maksai objektīvi augot, nedrīkst pieļaut, ka studijas pieejamas tikai priviliģētajiem jauniešiem, kam ir finansiālas iespējas samaksāt mācību maksu. Absolventu galvenais mērķis ir rast iespēju studēt dedzīgākajiem un talantīgākajiem studentiem, kas savādāk nevarētu atļauties samaksāt studiju maksu, bet kam studijas REA varētu būt lieliska iespēja tālākai karjeras attīstībai," ziedotāju viedokli raksturo R.Kulbergs.

Augstskolas absolventi turpinās iesākto tradīciju arī nākamajā gadā, jo lielais stipendijas kandidātu skaits liecina, ka šāds finansiāls atbalsts ir ļoti nepieciešams. REA Absolventu stipendijai pieteicās 65 studenti jeb 75% no visiem pirmkursniekiem.

"Ziedojot 56 tūkstošus eiro jauno studentu stipendijām, bijušie studenti ir uzskatāmi izrādījuši savu atbalstu REA un tās turpmākajai attīstībai," gandarījumu par augstskolas absolventu iniciatīvu pauž REA rektors Anders Palzovs (Anders Paalzow).

REA bakalaura programmas "Ekonomika un uzņēmējdarbība" pirmajā un otrajā studiju gadā tiek apgūti ekonomikas un biznesa administrācijas kursi, savukārt trešajā studiju gadā iespējams izvēlēties specializācijas kursus - ekonomikā, finansēs, mārketingā vai cilvēkresursu vadībā. REA dibināta 1994.gadā un augstskolu līdz šim absolvējuši 1468 studenti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)