Banner 980x90

"Rīgas Enerģētikas aģentūra" sāk īstenot Enerģētikas rīcības plānu

Rīgas pašvaldības "Rīgas Enerģētikas aģentūra" (REA) Uzraudzības padome apstiprinājusi 2009.gada publisko pārskatu, kas tiks iesniegts apstiprināšanai Rīgas domē. Pārskatā uzsvērts, ka REA veica lielu darbu, lai Rīga 2009. gada 10.februārī varētu parakstīt Eiropas pilsētu mēru paktu.
Savukārt pēc tam REA uzsāka gatavot Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu 2009.-2020.gadam, kas šogad tika apstiprināts Rīgas domē. Patlaban REA uzsākusi darbības šī plāna ieviešanai dzīvē.

"Izstrādātais Rīcības plāns ir vadības instruments pašvaldībai, kas ļauj kontrolēt situāciju ar oglekļa dioksīda (CO2) emisijām pilsētā, kā arī veicamajiem energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu pasākumiem", uzsver REA direktore Maija Rubīna.

2009.gadā REA ir darbojusies vairākos starptautiskos projektos, kā arī organizējusi un piedalījusies vairākos semināros, izstādēs, konferencēs, forumos u.c. pasākumos, kas saistīti ar energoapgādi un energoefektivitāti.
{baneris}
REA veikusi nozīmīgu darbu iedzīvotāju informēšanā un konsultēšana, pilnveidojot savu interneta vietni, izdodot dažādus informatīvus materiālus, kā arī sniedzot individuālas konsultācijas. REA ir Rīgas domes izveidota pašvaldības iestāde, kas izveidota ar Eiropas Savienības un Rīgas pašvaldības atbalstu. REA nodrošina energoapgādes attīstības un energoefektivitātes paaugstināšanas vadību un koordināciju pašvaldībā, veido atbilstošas koncepcijas, programmas un projektus, īsteno to ieviešanas uzraudzību, kā arī veicina informācijas par energoefektivitāti pieejamību iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)