Banner 980x90

"Rīgas enerģētikas aģentūra" veiks energoauditus 20 namiem

Pašvaldības aģentūra "Rīgas enerģētikas aģentūra" līdz šā gada martam veiks energoauditu 20 daudzdzīvokļu mājām Rīgā, šim nolūkam paredzot 2660 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā ziņots, Rīgā kopumā būtu jānosiltina 5200 dzīvojamo namu.

Pamatojoties uz Rīgas domes apstiprināto kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā, privatizētām daudzdzīvokļu mājām, Rīgā energoauditi tiek veikti kā pirmais solis, lai sagatavotos māju renovācijas uzsākšanai un dotu iespēju mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai izšķirties par konkrētiem veicamajiem pasākumiem mājas renovācijā.

Ir izsludināta māju pieteikšana energoauditiem un tiek veikta to reģistrācija pieteikšanās secībā. Kopā ar pieteikumu mājas pilnvarotā persona iesniedz arī energoaudita veikšanai nepieciešamos pamatdokumentus - dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu par energoaudita veikšanu, dzīvokļu īpašnieku apstiprināto pilnvaroto personu, kas dzīvokļu īpašnieku vārdā veic visas ar energoauditu saistītās darbības, kā arī mājas inventarizācijas lietu vai kadastrālās uzmērīšanas lietu.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija, energoauditus līdz šā gada martam veiks SIA "Ēkas siltināšana" un SIA "SB Energy".

Jau ziņots, ka Rīgai bieži tiek pārmests, ka pilsētā netiek siltinātas dzīvojamās mājas. Pašvaldība skaidro, ka šo procesu kavē iedzīvotāju neieinteresētība, nespēja vienoties ar kaimiņiem, bailes no parādsaistībām un nepietiekama informācija par ieguvumiem no nama siltināšanas.

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ik nedēļu organizē vairākas sapulces ar daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, lai skaidrotu dzīvojamo ēku siltināšanas ieguvumus, tomēr pagaidām šīs sanāksmes nav nesušas vērā ņemamus augļus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs uzskata, ka paies vēl vismaz divi gadi, kamēr sarunām būs pirmie rezultāti un rīdzinieki sāks aktīvi pieteikties ēku siltināšanas projektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)